menu buttonmenu button

איך הופכים קליפות של פירות לממתקים טעימים?

זה חסכוני, אקולוגי ומושלם לאירוח.
ראו איך קליפות של פירות יכולים להפוך לחטיף מפתיע. קלפו קלפו.

כללי

העולם נחלק ל-2: אלה שאוכלים תפוחים (ואגסים, מלפפונים וכו’) עם קליפה, ואלה שלא.

לטובת האחרונים, יש לנו חדשות מרעישות:
מערום הקליפות המסולסלות שבדרך כלל הולכות לפח, יכול להפוך לחטיפים סופר טעימים, שכיף למנצ’ז.

אותן קליפות מכילות סיבים תזונתיים ועוד לא דיברנו על ארומה וטעם ‘אחר’, עמוק ומיוחד יותר, מהפרי אותו הן עוטפות.

הנה 3 רעיונות לניצול קליפות של פירות:

1. הקלאסי: קליפות תפוזים בשוקולד

או ששונאים או שאוהבים, אבל הממתק האולד פאשן הזה הוא חלק מהילדות של רבים מאתנו.
נקודה.

איך מכינים?
קולפים את התפוזים, חותכים את הקליפות לרצועות דקות (אבל לא מדי). משרים במים, מבשלים בסוכר, מסננים ומייבשים.

אם רוצים, את קליפות ההדרים המוכנות נצפה בשכבת שוקולד משובח, נקפיא לכשעה עד יותר, וכשמגיע הזמן הנכון, נפשיר מעט ונניח על השולחן.
אנחנו נותנים להן 5 דקות עד לחיסול כללי.
בא לכם גיוון?? נסו גם קליפות הדרים אחרות, כמו לימון, אשכולית או פומלה.

2. איך לא חשבנו על זה קודם: קליפות תפוחים קראנצ’יות


לא יודעים מה אתכם, אנחנו נתקענו אי שם בשלב מוקדם בילדות, ואת התפוח שלנו אנחנו אוהבים מקולף.

משהו ברכות התפוח, או בחיזיון הנוסטלגי של קליפת התפוח המסולסלת בשלמותה על השיש (איך הסבתות עשו את בכלל?), גורם לנו לקלף. אבל גם לזרוק.

את הקליפות הללו אפשר להפוך בקלות (אבל לא במהירות) לחטיף תפוחים קראנצ’י, שווה בהרבה מהחלופות התעשייתיות.

את קליפות התפוחים (אגב, גם פרוסות תפוחים יעבדו פה) מייבשים בתנור למשך כ-3 שעות בחום נמוך מאד, ועם סוכר, סוכר וניל או קינמון הן יקבלו ארומה של פאי תפוחים כפרי ומפתה.

3. קליפות לימון: לא רק ‘קמצוץ’ בעוגת גבינה

לזרוק קליפות לימון לפח זה פשוט פשע, משום שעם קפסולת הטעם והריח הזו אפשר להכין ים של מאכלים, שאף אחד לא יבין מה נכנס בהם, כמו למשל:

קוביות קרח עם קליפות לימון מגוררות, משרה לעוף בתנור, שדרוג בקנקן המים, חמאת מרווה ולימון, ועוד לא דיברנו על קליפות לימונים כבושים או על זריקת עידוד ואופי בפשטידות, מאפים, עוגות ועוגיות.

את קליפות הלימון החתוכות והמגורדות אפשר לשמור בשקט במקפיא, ולשלוף כאוות הרצון והדמיון.

בקיצור, בפעם הבאה שאתם צריכים לימון לסלט, תתחילו בקליפה, בסדר?  

 

* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו