menu buttonmenu button

מתארחים (בראש) השנה? כך תפתיעו עם מגש פירות מהמם

התקשרו להזמין אתכם לסעודת החג? שיחקתם אותה.
כך תחזירו טובה תחת טובה עם מתנה אדירה: מגש של שלמות מפירות

כללי

אין כמו הטלפון הזה, שמזמין אתכם להתארח לארוחה בראש השנה.

החג הזה, הוא אחד הכוכבים במסורת שלנו ומה שהופך אותו לכזה מיוחד – אלו הסעודות: חגיגה של טעמים מיוחדים ומעדנים בעלי משמעות כמעט מיסטית, ששומרים במיוחד ליום הזה, כל השנה.

אבל מה נביא מתנה?

השנה, אין צורך לשבור את הראש, ובהחלט גם לא להסתפק בבקבוק יין, מיוחד ככל שיהיה.

השנה, אתם הולכים להכין פלטת פירות חגיגית, צבעונית, טעימה ומיוחדת, שתכינו לגמרי בעצמכם.
פלטת הפירות הזו, היא תצוגה מהממת של ירוק, אדום, צהוב ואם תתאמצו – גם סגול עם נקודות.
בדיוק מה שצריך על שולחן ראש השנה.

איך מכינים פלטת פירות חתוכים כמו מקצוענים?

 דעו נא – קל בהרבה להכין מגש פירות טריים וטעימים מאשר כל קינוח מפונפן אחר. והאפקט? לא פחות ממהמם.
כל שצריך הוא להקפיד על כמה כללים פשוטים. אספנו את החשובים שבהם.

מהם הפירות הטובים ביותר לפלטת פירות?

הפירות הטובים ביותר הם הפירות הטריים ביותר, אבל לא יתר על המידה, וכאלה המסוגלים לשמור על עצמם היטב גם בנוכחות של חמצן (ולכן, תפוחים, אגסים ובננות יתאימו כאן פחות).

בחרו את הפירות הללו, לפחות אחד (והכי טוב – יותר) מכל קטגוריה:

פירות הדרים – פלחי תפוז, פלחי אשכולית ופלחי פומלה
פירות אהובים וטובים – פלחי נקטרינות, קוביות מנגו, עיגולי שזיפים, פלחי מלון
פירות טרופיים שאנחנו כבר מכירים – חצאי פסיפלורה, ליצ’י קלוף, פטל טרי, פלחי קוקוס, עיגולי קיווי וקוביות אננס
פירות אקזוטיים נדירים – פיטאיה, פיג’ויה, אנונה, קרמבולה ופאפאיה
ואיך לא, פירות שבעת המינים – גרגרי רימון, אשכולות תמרים צהובים, חצאי תאנים טריות, אשכולות ענבים

על מה מניחים?

כאן מנעד האפשרויות הוא בלתי מוגבל בעליל.

אפשר בהחלט לבחור פלטה חד פעמית גדולה ושטוחה, עגולה או מרובעת.
אם רוצים להשאיר מזכרת הרבה אחרי שהפירות יתחסלו, השקיעו במגש אירוח שטוח ויפה מזכוכית, חרס או במבוק או באחד מרשים באמת, בעל רגל מוגבהת.

פלח של בול עץ גולמי, הוא אחת האפשרויות המעניינות יותר אבל מניסיון – פלטה שטוחה מפורצלן לבן היא הטובה ביותר להצגת הצבעים המגוונים.

איך מסדרים, מעצבים (ומגוונים)?

נתחיל בכלל הראשון, והוא – הניחו את נתחי הפירות הקשים והגדולים יותר, כמו מלון ואננס למטה, כמצע.
עליהם הניחו את הפירות הקטנים יותר, כמו הנקטרינות, השזיפים ומעל הכול – את הפירות הרכים והעדינים ובהם הפטל, הליצ’י ופלחי ההדרים.

ועכשיו – משחקים:

הטמיעו בין הפירות אגוזים, שקדים ופירות מיובשים.
החביאו ביניהם שוקולדים עטופיםשקדים, צימוקים ופולי קקאו מצופים שוקולד, סוכריות ג’לי בינס, עיגולי מרשמלו קטנים או קוביות קטנות של בראוניז.

קנו פרחים! ורפרפו מעל התצוגה עלי כותרת של ורדים, גזרו ראשי חרציות ושלבו בין הפירות, ואפילו – תנו כבוד לכתר הירוק והמקסים של האננס.

מה עושים עם כל זה?

אתם יכולים להניח את הפירות על הפלטה כשהם מושחלים בתוך שיפודים, אתם יכולים לחתוך את כל הפירות לקוביות זהות בגודלן, אתם יכולים ליצור בלגן מאורגן או לסדר בשורות של חיילים מבלי ‘לצאת מהקווים’.
אתם יכולים ללכת על כל צבעי הקשת בסדר מופתי או לחילופין, לבחור בצבע בולט אחד (נניח – אדום), ולהיצמד אליו.

רק כלל אחד בבקשה –
שימו לב שכל הטוב הזה אינו הופך לעיסה מבורדקת ובלתי מזוהה, ולכן הקפידו היטב על איזון, מינון, מרווח נכון ומיקום מדויק בין הפירות, הפרחים, השוקולדים, הסוכריות ועשבי התיבול.

שנה של נתינה, שמחה ודברים טובים!

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו