menu buttonmenu button

תעשו את זה קל: איך הופכים את ההכנות לפסח לשפויות (ואפילו מהנות)?

יודעים מה מלחיץ מארחים יותר מהכול?
לא האירוח. אלא דווקא השאלה – ‘אז איך ההכנות’?
ועם רשימת העצות הטובה הזו, תוכלו לענות ‘דווקא מהנות’.

 

כללי

 גם אם שמח ומבורך, אירוח ליל הסדר יכול להיות גם מלחיץ. מאד מלחיץ.
בין אם מגיעים 3 אורחים או 30, הסוד לאירוח נטול מתחים (כמה שניתן), הוא בהיערכות מראש.
כדי לעזור לכם קצת, אספנו כמה עצות טובות שיעזרו לכם להגיע לרגע הגדול, קצת יותר רגועים.

דבר ראשון ולפני הכול – בואו ננשום רגע

ביננו, לאף אחד לא אכפת אם הגשתם קינוח מסובך, או האם השידוך בין המנה העיקרית לסלט והיין – הם ‘נכונים’ קולינארית.
כשבאים להתארח באים בשביל המפגש. האנשים, הסיפורים, הצחוק והשירים.
אלו הדברים שכולם זוכרים אחר כך, והאוכל או השתייה – כל כמה שחשובים, עדיין פחות משמעותיים מהאווירה.

לכן, שימו בצד את הפרפקציוניזם וה’מה יגידו’.

אם מציעים לכם עזרה בבישול או בקניות – קבלו אותה בשמחה. האצילו סמכויות, עשו מאמצים סבירים, אבל תמיד זכרו את המטרה הגדולה.

עבדו מסודר ותכננו מראש – אבל היו מוכנים לשינויים

קחו לעצמכם פסק זמן איכותי, כלומר, לא בין משימות, ושבו בחדר עם חבריו הטובים של האדם: מסך, מחברת גדולה ועט.
כעת, פתחו את המחברת והכינו את ‘הרשימה’.
הרשימה היא מרחב מפורט עד מאד של כל המרכיבים הסודיים, המתכונים, הפעולות, הרכישות וההכנות שיביאו אתכם לאירוח נטול לחצים. בערך.

חלקו את הרשימה לנושאים.

למשל, תחת ‘אורחים’ פרטו את כל האורחים המוזמנים, על העדפותיהם התזונתיות ואולי גם הבינאישיות (יעזור מאד לשלום בית בשלבי ההושבה).

תחת ‘תפריט’ פרטו את המנה הראשונה, העיקרית, הקינוחים, התוספות והסלטים, ופרקו לגורמים ראשוניים קטנים ביותר, את כל המרכיבים של כל מנה.
הרשימה הזו תוכל לשמש אתכם אחר במסעות הקניות הבלתי נגמרים.

הרשימה הזו, הופכת לסוג של ‘מפת פעולה’ במבצע הצבאי המורכב. אתם בהחלט יכולים לתלות אותה על המקרר.
חזרו אליה, עדכנו באופן שוטף, השאירו מקום לשינויים ותוספות, זהו חוסרים שישמשו בסיס לקניות מדויקות והכי כיף – מחקו בטוש עבה כל משימה אותה ביצעתם.

סדרו את הבית ושולחן החג ערב לפני (ואם אפשר – אז יותר)

שולחן ליל הסדר, הוא הרבה יותר מאשר מקום בו נערכת ‘ארוחה חגיגית’.

הוא מרכז האירוע וסביבו מתרחשים הסיפורים והמנהגים המיוחדים.
קערת הסדר, כוסות היין, הפרחים ואביזרי העיצוב, סידורי ההושבה – כל אלה מצריכים תשומת לב רבה והיערכות מראש.

לכן, אל תשאירו את סידור השולחן לרגע האחרון.

הכינו ימים מראש את כלי האוכל, הזמינו פרחים ורכשו אביזרי עיצוב, הכינו את הדרוש לקערת הסדר, והיזכרו במנהגים המיוחדים (“אז מה זה בעצם ‘כרפס’?“), ככל שתרצו.

הכינו מרחב מספיק גדול לשולחן, פתחו אותו ודאגו לכיסאות. הניחו מפה ועצבו את השולחן בדיוק כפי שתכננתם.

60 דקות לפני שעת ה’ש’ – קחו לעצמכם דקה

זהו. עשיתם את זה.
לא משנה כמה זמן מראש אתם ‘על זה’, כמה השקעתם, כמה התאמצתם (וכמה הוצאתם), מעכשיו, רק ליהנות.

אם הקינוח נחרך – צחקו על זה.
אם מציעים עזרה בפינוי שולחן ושטיפת כלים – קחו אותה.
ואם המציאות אינה מתיישבת עם הדמיון – קחו נשימה, הישענו אחור והסתכלו סביבכם. אתם בבית שלכם, והוא מלא אור ואהבה. זה אמור להספיק.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו