כך תכינו בושם ביתי ארומטי מהמם מפירות

זו הקלישאה הכי שחוקה בארגז: רוצים למכור את הבית יותר מהר? רוצים שהאורחים ירגישו בנוח תכף ומיד? רוצים ליצור אווירה ביתית ממכרת? הנה עובדה: בית שמריח טוב, זה בית שחיים בו טוב. קבלו טיפים וטריקים קלים להכנת בושם ביתי טבעי מפירות שמכינים לגמרי לגמרי לבד. בלי שטויות ובלי כימיקלים.

כללי

הכנת בושם ביתי ארומטי מפירות, קל הרבה יותר ממה שאתם חושבים

בינינו, החיים בבית מייצרים בו די הרבה ריחות.

ריחות טובים, כן? של שום ובצל, ומרקים על האש, וכביסה נקייה ואמבטיה טובה.
אבל לפעמים, הבליל הביתי הזה של הריחות, הוא פשוט קצת יותר מדי.

יש לנו רעיון בשבילכם.

אתם יכולים להכניס לתוך הבית ריחות אחרים – רעננים ועמוקים.
כאלה שיוצרים מפירות טריים, עשבי תבלין ותבלינים טובים.

וכבר ידוע, שמקום שיש בו ריח טוב, הוא מקום שחיים בו טוב.

איך מכינים בשמי פירות בבית?

ראשית, מכינים מראש את המצרכים:

פירות – תפוחים ופירות יער, תפוזים, ליים או לימונים. 

תבלינים שונים – מקלות קינמון, מקלות ציפורן, כוכבי אניס, מקלות וניל, ג’ינג’ר, עלי דפנה ואגוז מוסקט.

עשבי תיבול – ענפי רוזמרין, נענע, בזיליקום, טימין, מנטה.

ועוד שונים ונהדרים – פולי קפה, עלי ורדים, מלח הימלאיה, תמציות טעם וריח טבעיות, פתיתי סבון (במידה).

ואז, חותכים את הפירות וזורקים לסיר גדול,
מכסים במים ומבשלים על אש קטנה.
(הערה חשובה: מקפידים לכסות את המסה במים לאורך כל זמן הבישול).

ועכשיו, מחכים.
תוך דקות ספורות, ואתם נשענים אחורה ושואפים עמוקות. בדוק.
 
פירות הדר להכנת בושם ביתי

זקוקים להמלצות? נסו את השילובים הללו:

לאווירה חורפית, ביתית ומחממת – פרוסות תפוזים, קינמון ומקלות וניל.

לאווירה קלילה, מרעננת וקיצית –  לימון, רוזמרין, ג’ינג’ר.

לאווירה אקזוטית, מתובלת וחושנית – תפוח, ציפורן, מקלות (או תמצית) וניל.

חשוב לדעת, שישנן תערובות חזקות יותר, ובאופן טבעי, ישנן תערובות אותן תאהבו יותר.
נסו לשחק עם התערובות, אפשר בהחלט לשבור את הכללים, לנסות שילובים חדשים בכל פעם, לשאול את בני הבית מהי הרגשתם ביחס לתערובת היומית – עד שתמצאו את זו המתאימה לכם.

תפוז וקינמון להכנת בושם ביתי

תפוז וקינמון להכנת בושם ביתי

מחפשים שיטות אחרות להפצת ריח גן-עדן בבית?

אין בעיה.

אפשר להכין נרות ארומטיים – עם שילוב של פירות ושמנים אתריים, על ידי המסה של פתיתי שעוות דבורים או שעוות סויה, ויציקת השעווה החמה לצנצנות יפות, ובשילוב פלחי תפוז, תבלינים ועשבים.

אפשר להכין תמצית ריחנית במבער – בוחרים את המבער היפה ביותר בחנות, יוצרים תערובת של מים, שמנים וחתיכות פרי ויוצקים על פי המבער במנות קטנות בכל פעם. זוכרים להשקות את המבער בתערובת מדי פעם.

אחחח. הריח.

* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו