menu buttonmenu button

בית נקי מכימיקלים: איך נפטרים משאריות ההדברה בפירות?

החדשות הפחות טובות: ביחד עם הערכים התזונתיים שבאכילת פירות, אנו ככל הנראה צורכים גם שאריות חומרי הדברה. והטובות אם אפשר? יש דרך קלה ומהירה להיפטר מרובם.

כללי

להרגיל את בני הבית לאכול פירות לאורך כל היום, זה טוב. ממש טוב.

קצת פחות טוב (וגם די מטריד), זו הידיעה שהפירות מכילים לכלוך, חיידקים וכימיקלים מזיקים. יותר מפחיד מזה? עקבות חומרי ההדברה בפירות בישראל, החודרים לקליפת הפרי ולעיתים גם לתוך הפרי ולשורשים, הם מהגבוהים בעולם.

מהם הפירות והירקות הרגישים ביותר?

על פי מחקרים שנעשו בארגון להגנת הסביבה, ענבים ותפוחים נמצאו כמכילים את השיעור הגבוה ביותר של שאריות חומרי הדברה. אליהם מצטרפים סלרי, פירות הדר, סלק, ירקות עליים ועשבי תבלין.

אז מה עושים?

1.קונים חכם – מעדיפים לקנות ממקור אמין, הדואג לפקח על התוצרת הטרייה.

2. לומדים לקרוא את התוויות – מדפי הסופר הולכים ומתארכים בחלופות אורגניות, ירקות בעלי תו ריסוס מבוקר או תוצרת הידרופונית הגדלה על מים. נעים לגלות שהמחירים הולכים ונעשים שפויים עם כל שנה חולפת.

3. מגדלים לבד – שהרי אין דבר כיף ומספק יותר מאשר לאכול את הירק, העשב או הפרי שאתם טיפחתם במו ידכם.

4. לומדים לשטוף ירקות ופירות כמו שצריך.

איך שוטפים פירות וירקות?

רגילים לשטוף את הפרי לא יותר מ-3 שניות תחת הזרם? זה אולי לא מספיק טוב.
חושבים ששטיפה עם סבון כלים עושה את העבודה? ייתכן, שזה אפילו יותר גרוע.

חלק מהחוקרים סוברים, שמי ברז ‘רגילים’ אינם מתמודדים ביעילות עם שאריות הדברה, ואילו סבון לניקוי כלים עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה (במידה ואינו סבון כלים העשוי מחומרים טבעיים).

על מנת להיפטר מרוב שאריות חומרי ההדברה על פני שטח הפרי, הכירו דרך יעילה יותר, קלה ומהירה:

1. שוטפים ידיים ביסודיות, ובנוסף, את משטח החיתוך, הקרש והסכין.

2. ממלאים את הכיור או קערה גדולה בכמות מים מספקת.

3. מוסיפים כפית סודה לשתיה או שלוק של חומץ למים.

4. מכניסים את הפירות והירקות הרצויים ומתחילים לשפשף בעדינות (אפשר בעזרת מברשת או ספוג).

5. לאחר כדקת השריה או מעט יותר, מסננים את מי ההשריה ושוטפים ביסודיות את הפירות והירקות, מכל הצדדים, בעיקר בחריצים והקפלים הנעלמים, בנקודות החיבור עם הגבעול ובכל מקום אפשרי.

6. את הפירות והירקות השטופים מניחים במסננת להגרת הנוזלים העודפים.

7. כעת, לשלב חשוב: הניגוב.
בעזרת מגבת או מגבת נייר, מנגבים בנחישות וברגישות את כל חלקי הפרי והירק, בתשומת לב גדולה במיוחד: גם כדי להסיר שאריות בלתי רצויות מהנוזלים, גם כדי להסיר כל סיכוי להתפתחות חיידקים אוהבי לחות.

ומה עכשיו?

חותכים, מקפיצים, מבשלים או אוכלים את הפירות והירקות כמו שהם,
ומה שנשאר – מאחסנים.

אחסון הפירות והירקות השטופים חשוב לא פחות מהשטיפה, במאבק למניעת חיידקים ושאר מזיקים.

נסו להיצמד להמלצות הבאות:

במקרר:

תפוחים
ענבים
חצילים
קישואים
עשבי תיבול, ירקות עליים וסלרי (עטופים בנייר מגבת)
גזרים
מלפפונים
כרובית
תירס
ברוקולי
פירות יער
פטריות

בטמפרטורת החדר:

אפרסקים
אבוקדו
בננות
לימונים
בצלים
שום
מלון
אגסים
עגבניות
תפוחי אדמה

רואים?
עם הכנה ואחזקה נכונה, פירות וירקות הם חלק משמעותי ומועיל מחיים מאוזנים:
הם ילוו אתכם לאורך כל היום, יספקו ערכים מועילים, יתנו בוסט של אנרגיה, הרגשה טובה וטעם מעולה.

 

* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו