menu buttonmenu button

ותודה לאמא טבע: כל החלקים הנפלאים הנוספים של התפוז (ומה אפשר לעשות איתם)

הנה אנחנו, יצורים תכליתיים שכמונו, רואים תפוז ומיד חושבים: לקלף, לפלח, לאכול.
אבל תפוז, פרי טבעי מופלא שכמותו, מכיל כל כך הרבה מעבר לבקבוקי המיץ העסיסיים,
כשלכל חלק בו יש ייעוד, יש תכלית, יש שימוש.

כללי

הנה למשל.

בשר התפוז: החלק הצהוב-האכיל-המוכר

נתחיל במובן מאליו.

תוך התפוז, עשוי מעשרות שקיקי מיצים זעירים.
(אוקי – בואו נתעכב על זה רגע. זה לא מטורף, ההשקעה הזו בכל שקיק? כל אחד מהם מוקף במעטפת מושלמת, ובסדר וארגון שגם פריק קונטרול היה מעריך. אוקי אפשר לעבור הלאה).

חשבתם פעם מדוע התפוז התארגן במבנה של שקיקים?
זה בעצם פשוט, ומעורר השראה.
זו הדרך התפוזית להגן על הזרע: שקיות המיץ מרפדות את ממשיכי השושלת הפוטנציאליים, שאנחנו מכירים בתור הגרעינים (המעצבנים).

מה מכיל בשר התפוז?

בשר התפוז מכיל ברובו מים וסוכר, ולמרות זאת המדד הגליקמי של הפרי הפופולרי נמוך, ככל הנראה הודות לרב הסוכרים, הסיבים התזונתיים  ורכיבים נוספים בפרי המעכבים את ספיגת הסוכר בדם.

בועיות המיץ מכילות בנוסף גם ויטמין C, שעשוי לסייע בתפקוד מערכות הגוף כמו מערכת החיסון, מערכת הלב וכלי הדם. (הידעתם? תפוז אחד מספק כמעט את כל כמות ה-ויטמין C ה דרושה לאדם ליום. זה לא מדהים?)

מה עוד נמצא בבשר התפוז?

סיבים תזונתיים, מינרלים ובהם אשלגן וסידן, וויטמינים ובהם חומצה פולית ורכיבים צמחיים פעילים כמו קרטנואידים שהינם פיגמנטים כתומים נוגדי חמצון.

המחיצות הלבנות: אלו שאנו משקיעים זמן רב בסילוקן (וחבל)

גם אתכם הכריחו לא לקלף את הקליפות הלבנות של התפוז, כי “שם נמצאים כל הדברים הטובים”? הקשבתם? טוב מאד!

החלק הלבן של התפוז, שלפעמים נראה כמו נייר ולפעמים כמו ספוג מעוך, שלרוב מגיע עם טעם נייטרלי ולעיתים נדירות מאד מבאס את כל הביס – אכן מכיל חומרים מזינים להכביר.

בין היתר, הלבן של התפוז מכיל סיבים תזונתיים שיכולים לסייע לתפעול מערכת עיכול תקינה וספיגה איטית יותר של סוכר, פלבנואידים וגם ויטמין C בכמות יפה.

בקיצור? כשאתם משקיעים בכפייתיות בהסרת הלבן, אתם מונעים מעצמכם כמוסת תזונה די משמעותית.
לא חבל?

איך אוכלים את זה?

פשוט, ממש כפי שזה.
נסו להימנע מקילוף הקליפה הלבנה הדקה, ותרוויחו ערכים תזונתיים טובים בכל פעם.

הקליפות של התפוז: לא יאמן מה יש בהן (ומה אפשר לעשות איתן)

אל תזרקו את קליפות התפוזים.
אנחנו נחזור על זה שוב. אל תזרקו אותן.

כי יש בהן כמות רצינית מאד (מאד) של סיבים תזונתיים שהם רב-סוכרים צמחיים שאינם מתפרקים במערכת העיכול, ויכולים לספק לגוף תחושת שובע לזמן ארוך יחסית.

איך אוכלים את זה?

טוב, ודאי שאנחנו לא ממליצים לאכול קליפות תפוז כפי שהן, שהרי הן יכולות להיות קשות ומרירות ורחוקות מטעימות.

לכן, נסו את הדרך הטריה: גררו את קליפות התפוז ושמרו בצנצנת הרמטית. את הגרדה הארומטית תוכלו להטמיע בכל בלילה של עוגה, פנקייק, לחמים ולחמניות, מאפינס, קפאקייקס – כל מה שריחני, חם ויוצא מהתנור או מהמחבת.

בגרסה המעובדת, תוכלו ליהנות מערכים תזונתיים המגיעים עם קליפות התפוז בריבות המשלבות קליפות או כממתק טעים (כאן תוכלו ללמוד איך עושים זאת).

מה כדאי לקחת בחשבון?

למרבה הצער, קליפות תפוזים עלולות להכיל שאריות של חומרי הדברה.
לכן, לפני הטיפול בהן, השרו את התפוזים בקערת מים ובה חומץ מדולל, שיכול לסייע בהסרת חלק מחומרי ההדברה והמזיקים. כאן פרטנו את כל הטיפים להשארת חומרי הדברה מחוץ לבית.

לא משתמשים וזורקים: כך אנחנו בפריגת נהנים מכל חלקי התפוז

פריגת, היא הבית של הפירות,
ועם ניסיון ומומחיות הצלחנו למצוא דרכים יצירתיות כיצד להשתמש בכל חלקי התפוז.

את בשר התפוז אנחנו סוחטים למיץ תפוזים 100% טבעי, כמו גם להכנת בסיס למגוון רחב של משקאות קלים מבוססי פרי.

את הקליפות אנחנו מנצלים להפקת שמן ארומטי המשמש בתעשייה, ומכל מה שנותר, אנחנו מטמיעים בתערובות מזינות מהן עדרים שלמים נהנים מאד.

רוצים ללמוד עוד על שיטת היצור שלנו? עמית גיא, טכנולוגית המזון שלנו מחכה עם תשובות לכל השאלות.

 

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר קבלת מסרים פרסומיים שדה חובה
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.
תודה רבה, פרטייך התקבלו