menu buttonmenu button

כשהחגים נותנים לכם (הרבה) תפוחים – כדאי לדעת מה לעשות איתם

מה עושים עם כל התפוחים של חגי תשרי? 5 רעיונות מעולים (רק כדי להתחיל)

כללי

לקראת יום כיפור הקרב ובא, קיבלנו הוכחה שאנחנו בעצם כן יודעים לסלוח: התפוח, זה שגרם לאדם וחווה (ולכולנו) לוותר על כל הטוב של גן עדן ולהתחיל לעבוד קשה, ממש קשה, הוא אחד המאכלים שאנחנו יותר אוהבים.

תפוחים הם אחד הפירות המבוקשים ביותר, עם מעמד של “ברור” בכל קערת פירות על השולחן.
מעבר לערכים תזונתיים מעולים, תפוחים הם פירות גמישים, סבלניים, מלאי הזדמנויות ואפשרויות בלתי מוגבלות להנאה.

נו, פלא שהעיר המגניבה ביותר בעולם זכתה לכינוי “התפוח הגדול”?

חגי תשרי נותנים כבוד לפרי כמעט-מובן-מאליו, דוחפים אותו לראש סדר העדיפות ומייחסים לתפוח בדבש האייקוני סגולות, ברכות ושאר דברים טובים.

אבל מה עושים עם כל התפוחים?

בואו נראה:

1. סיידר תפוחים שמכינים לבד

סיידר תפוחים ביתי

אין מתאים מסיידר תפוחים לסמן לסתיו שאנחנו כבר מוכנים לקראתו (מזמן), ואפילו אווררנו בשבילו את הכירבוליות.
מה עושים?
חותכים תפוחים לקוביות בינוניות, מניחים בסיר מלא במים ומוסיפים תבלינים שאוהבים כמו מקל קינמון, אגוז מוסקט או ציפורן. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ומנמיכים. מבשלים כשעה פחות או יותר – כמידת הסבלנות ההולכת ופוקעת.

2. סלט עם תפוחים

שימו בצד את הדעות הקדומות על סלט הוולדורף, והיו אמיצים: תפוחים בסלט.
איך? או כפלחים דקים על סלט של חסה, או בגרסה המיובשת עם שידוך של דגן (עובד נפלא עם קינואה או חיטה, ראו את המתכון שלנו לסלט דגנים חגיגי בתפוחים ודברים טובים) ואפילו כתפוחים מקורמלים שישתדכו בכיף לסלט עלי בייבי, גבינות כחולות ואגוזים.

3. סלסת תפוחים מושלמת ליד הקרקר

סלסת תפוחים

 לכל התוהים, סלסה היא מטבל ספרדי בועט וצובט (בקטע טוב), וסלסלת תפוחים היא מנה ראשונה ומתאבן נפלא, המגיעה עם קוביות תפוחים פריכות, מנגו, נקטרינה, פלפל צ’ילי או חלפיניו, עגבניות, קוביות גמבה אדומה, בצל סגול, כוסברה, נענע, ואפילו חתיכות קטנות של ג’ינג’ר – הכול ביחד או איך שמתחשק.
מעל הכל שמן זית, מלח גס ולימון – וקדימה לשולחן (רק לא לשכוח קרקרים טובים).

4. צ’יפס תפוחים

צ'יפס תפוחים

אזהרת התמכרות לחטיף גאוני: מצד אחד מספק את התאווה למאנץ’ בפה, מצד שני – הכי מאוזן שאפשר (לחטיף).
אפשר לקנות, אבל הכי כיף להכין לבד וגם קל:
מפעילים תנור טורבו על כ-100 מעלות.
פורסים תפוח מגולען לפרוסות סופר דקיקות, ממש בעובי של כלום. מסדרים את פרוסות התפוחים היפות והעגולות על תבניות מרופדות בנייר אפיה, ובוזקים אם רוצים קינמון.
אופים על חום נמוך כשעה וחצי – שעתיים כשהקו המנחה הוא קראנץ’ או רך. תלוי לאיזה זן אתם משתייכים.

5. רטבים על בסיס מיץ תפוחים

מתכננים מנה עיקרית של עוף או בשר? אז, אפשר ללכת על רוטב שום-דבש-חרדל, ואפשר קצת לגוון.
תפוחים עושים עבודה נפלאה ברטבים מלוחים, עם איזון והעמקה של טעמים (ראו את המתכון שלנו לסקלופיני עוף ברוטב תפוח חרדל ודבש).
אפשר להשתמש במיץ תפוחים כבסיס או תוספת לרטבים, ואפשר גם לבשל קוביות או פלחי תפוחים, שישמשו מצע מרהיב למנה.

שנה מתוקה כדבש ומלאה אפשרויות טעימות כתפוח!

 

 

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו