menu buttonmenu button

5 פירות שייקחו את בלוטות הטעם שלכם לסיבוב מסביב לעולם

אז מה, לא נשאר לכם תקציב לנסיעה רחוקה בקיץ הבא? לא נורא. מזל שאנחנו כאן. קבלו טעימה של פירות אקזוטיים, מעניינים וטעימים מרחבי העולם, ואם במקרה יצא לכם לקנות – גם תדעו כיצד לעשות בהם שימוש.

כללי

הישר מהודו וסין: ידו של בודהה

טוב, זה יצור מוזר באמת.

לא בטוחים שהיינו מנסים, אבל אלה שכן, אומרים של”ידו של בודהה” (Buddha’s hand), פרי שמגיע מהודו וסין, יש טעם עדין וניחוח גן עדן.

מה עושים עם זה: מרמלדה עדינה, רטבים או קמצוץ מגורר לתמצית של טעם, בקנקן מים צלולים. (מההימלאיה ההודית כמובן.)

עוד יותר מוזר ממוזר: הפרי משמש כמנחה דתית במקדשים בודהיסטיים. אם אתם מבקשים את שביעות רצונו של בודהה, עדיף שתחפשו על העץ את הפרי בעל האצבעות הסגורות יותר. אלו יסמנו עבורו את מחוות התפילה. טוב לדעת.

קבלו אותו: האורוקו של דרום אמריקה

אל תסתכל בקנקן? הו לגמרי.
מבחוץ הוא נראה כפרי שעיר, מגושם ודי משעמם, אך כשפותחים את האורוקו (Urucu) – כוכב במטבח הלטיני, מגלים כ-50 זרעים קטנים ואדומים בהם עושים שימוש רפואי וקוסמטי מגוון.

מה עושים עם זה: המון.
את הזרעים כותשים לתבלין לטיני אופייני המתבל מגוון רחב של מאכלים מקומיים. בנוסף, הזרעים האדומים נחשבים למקור מעולה לפיגמנט האנאטו (הפיגמנט הכתום), המשמש לייצור צבעי גוף וצבעי מאכל.

עוד יותר מוזר ממוזר: בנות הילידים נהגו לקרוא לו “עץ הליפסטיק”, ולמרוח את תערובת הזרעים על השפתיים.

לא רק רגאיי: הכירו את האקי מג’מייקה

האם זה יצור דמיוני? מפלצת עם 3 עיניים? רגע, מה זה בעצם?

זהו האקי (Ackee) – לא פחות מאשר ה-פרי ה-לאומי של ג’מייקה, שמגיע עם טעם נייטראלי ואגוזי, שפע של וויטמינים ואזהרה אחת: אם תאכלו מהחלק האדום שבו, אתם עתידים לסבול (במקרה הטוב) מכאב בטן נוראי וגם מתרדמת או מוות.

מה עושים עם זה: רק לאחר הבשלת הפרי, ומהחלק הצהבהב בלבד (לא קליפה! לא זרעים שחורים ומפחידים!) מכינים מהאקי מגוון רחב של מאכלים כשלהם משודך דג קוד, בקומבינציה היוצרת את המאכל הלאומי של ג’מייקה.

עוד יותר מוזר ממוזר: האקי נכנס לרשימה המפוקפקת, של 10 המאכלים המסוכנים ביותר בעולם.

ממקסיקו ופנמה: פרי המפלצת

נראה כמו תירס, אבל מאד לא תירס: פרי המפלצת (Monster Fruit) הוא יליד של יערות הגשם הטרופיים בדרום מקסיקו ובפנמה. בתנאים טרופיים אידיאליים, יכול להגיע השיח לגובה של יותר מ-10 מטרים! (ועל כן שמו).

פרי המפלצת מגיע לאורך של כ-30 סנטימטרים, כאשר בזמן ההבשלה מפיץ ריח רע, אבל כאשר בשל ומוכן לאכילה – הופך לפרי ניחוח אקזוטי ומתוק, בארומה שנעה בין אננס לבננה.

מה עושים עם זה: אוכלים!

עוד יותר מוזר ממוזר: לפי סברה רווחת, מיצוי עלי או שורשי פרי המפלצת, עשוי לעזור לטיפול בדלקת פרקים.

ומה יש לאפריקה, אוסטרליה וניו זילנד להציע? את מלון קיוואנו

מצד אחד – נראה כמו קיווי,
מצד שני – טעים כמו קישוא, או מלפפון, או ליים, או כולם ביחד.

עם עור כתום, בליטות מוזרות ותוך ירקרק, המלון המוזר הזה הוא אחד מהכוכבים במטבחים הרחוקים הללו.

מה עושים עם זה: אוכלים As is בכפית, מרוקנים את התוך ומכינים רטבים לסלטים או משקשקים בשייק טרופי.

עוד יותר מוזר ממוזר: היצירה הפסיכוטית הזו של הטבע, הפכה את הקיוואנו לכוכב באחד הפרקים ב’מסע בין כוכבים’.

 

* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו