menu buttonmenu button

7 עובדות בלתי חשובות (אך מגניבות בעליל) על מיץ תפוזים

שימו בקבוק מיץ תפוזים סחוט על השולחן, וחכו 50 שניות. לא רק שהוא יעלם, אלא גם תיתפסו כמארחים הכי תותחים שיש.

ואם תשלפו את אחת העובדות האלה על מיץ תפוזים, אז בכלל.

 

כללי

ככאלה שנמצאים בעסקי המיצים כבר לא מעט זמן, גילינו תופעה מעניינת שכנראה לא תפתיע אתכם:
אם נציב שורה של בקבוקי מיצים ומשקאות על השולחן, זה שייגמר הכי מהר יהיה מיץ התפוזים, עם עדיפות משמעותית למיץ תפוזים סחוט.

נשמע לכם מוכר?

אז הנה עוד עובדה עם גיבוי מחקרי – מיץ התפוזים הוא אחד המשקאות הפופולריים והאהובים בעולם.

בארה”ב מיץ תפוזים נחשב לנוכחות חובה על שולחן ארוחת הבוקר. פלורידה, שהיא יצרנית התפוזים הגדולה במדינה אפילו הכריזה על מיץ התפוזים כמשקה הלאומי במדינה, ועל פרח פריחת התפוז הלבן – לפרח הלאומי.

כן, עד כדי כך הם אוהבים את הנוזל הכתום-צהוב הזה.

מה יש בו במיץ התפוזים שהופך לבחירה המועדפת על כולם כמעט?

אולי הטעם הייחודי של שילוב בין מתקתק וחמצמץ, אולי העובדה שיש בכוס אחת כמות ויטמין סי בכמות גבוהה ואולי, זו פשוט תחושה של רעננות ומרץ ופינוק וטעם פשוט מעולה. בכל לגימה.

יש לכם תפוזים על השיש, או אולי מיץ תפוזים במקרר?

קדימה, שלפו מסחטה או רק כוס, התיישבו וגלו עוד כמה עובדות בלתי הכרחיות וסופר מגניבות על המשקה האהוב העולם.

1. גם אנחנו לא האמנו, אבל מסתבר שתפוז – שמופיע לראשונה באסיה לפני אלפי אלפי שנים – הוא בכלל הכלאה בין פומלה למנדרינה.

2. שנחזור לשיעורי אנגלית הראשונים לרגע? – – אז, למה קוראים לOrange ,Orange?
בגלל שהוא כתום, נכון?
שונאים לומר לכם את זה, אבל לא.
בעצם, Orange הינו שיבוש של המילה ‘תפוז’ בסנסקריט –  שהיא אחת השפות האסייתיות הקדומות בעולם – נאראנג’ה (Naranga.)

3. איזה עץ גיבור.
עץ תפוז יכול לחיות עד ל-100 שנה בערך, ועוד עובדה: פרי התפוז הוא הפרי המעובד ביותר בעולם.
רק בשנה שעברה יוצרו יותר מ-50 מיליון (!) טונות של תפוזים, שזה המון המון המון תפוזים על הפלאנטה.

עץ תפוזים

4. מיץ התפוזים נולד, כמו הברקות נוספות כתוצאה מחוסר ברירה.

שמעו סיפור: בשנת 1910 החקלאים בקליפורניה התמודדו עם יבול מוצלח מהרגיל, מוצלח כל כך עד שנאלצו לשקול השמדה של 30% מעצי הפרי.
למה הם לא הכינו פשוט גלונים של מיץ תפוזים, אתם שואלים?
מקררים.
כלומר, חוסר במקררים.
(וכידוע, מיץ תפוזים שנשכח על השולחן במטבח – עתיד להיזרק לפח.)

5. אז מה הציל את היבול והוליד את אחד מענפי החקלאות המניבים ביותר בעולם?
רגע אאוריקה טוב אחד. זה מה.

דבר ראשון, הומצאה שיטת הפסטור.
ופחות או יותר במקביל, פותחה מסילת הרכבת הבין-ארצית.
עכשיו, נפתחו בפני החקלאים שערי גן עדן: מסות של מיץ תפוזים עשו דרכן צפונה ודרומה לכל חלקי היבשת.

האמריקאים התאהבו בו, עד שהחליף את מקומו של המשקה הרשמי הקודם של ארוחת הבוקר – משקה פירות מבושלים. יאק.

6. מה עוד נתן דחיפה?
מלחמת העולם השנייה.

הרשויות הצבאיות בארה”ב יצאו במכרז למציאת זה שייצר תחליף טעים לוויטמין C עבור החיילים. .

כך, קבוצה של מדענים נחושים יצאה למחקר אינטנסיבי, ומצאה שיטה להפקה של מיץ תפוזים בטמפרטורות נמוכות. (רק שלרוע המזל, הייצור המסיבי של מיץ התפוזים החל רק לאחר שהמלחמה נגמרה.)

7. הנקודה הישראלית (האדומה) שלנו בתעשיית מיץ התפוזים

אנחנו בפריגת מזמן כבר הבנו את הביקוש המוצדק לפירות אדומים, מיצים אדומים ויין אדום.
כל אותם נוגדי החמצון, אתם יודעים.

לכן, החלטנו לחזור למקורות ולגדל תפוזים אדומים – תפוזי דם, מהם אנו סוחטים מיץ תפוזים אדום בוהק, משובח ואיכותי.

תפוזי דם

בעבודה מול מומחים לגידול תפוזים בחרנו את הזן ‘מורו’, שמכיל את כמות הצבע הגבוהה ביותר מבין הזנים האדומים, הודות ל’אנטוציאנין’ – אחד מנוגדי החמצון שהקנו לפירות, ירקות וצמחים אדומים, יתרון גדול על פני האחרים.
בהמשך, שילבנו כוחות מול 2 גופים איכותיים לגידול הדרים בחלקים שונים בארץ, ויצאנו לדרך.

התוצאה? מיץ תפוזים אדום סחוט, עסיסי ומעולה, עם כל התכונות התזונתיות של יין אדום.
והטעם? וואו.

נו, עשינו לכם חשק למיץ תפוזים (לא משנה מאיזה צבע)?
אז למה אתם מחכים? קליק לכל המיצים הסחוטים שלנו 

 

ט.ל.ח אין לראות בתוכן זה הצעה או המלצה

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו