menu buttonmenu button
ירכי עוף בלימון וזיתים

עוף עסיסי בלימון וזיתים

לפעמים פשוט חייבים אוכל מהיר, פשוט ומנחם, ללא סיבוכים מיותרים.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסירים משביעים

זמן הכנה שעה
כמות 6 מנות

מצרכים:

6 ירכי עוף (החלק המשולש בלבד)

6 שיני שום שלמות ולא קלופות

5 גבעולי רוזמרין

1/3 כוס זיתים ירוקים (עם גלעין)

כחצי לימון, פרוס לפרוסות

מלח לפי הטעם

1/4 כוס מים

כף משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

כף ורמוט או יין לבן

כפית שמן זית

שמן זית נוסף למריחה על העוף

  • 1.
    נחמם תנור לחום של 220 מעלות.
  • 2.
    נסדר את ירכי העוף בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים מאד.
    נמליח את העוף מכל צדדיו.
  • 3.
    נוסיף לתבנית את השום, הרוזמרין, הזיתים ופרוסות הלימון.
  • 4.
    נערבב בקערה קטנה את המים ומשקה הלימון עד שהוא נמס לחלוטין. נוסיף ורמוט או יין לבן ושמן זית, ונערבב שוב.
  • 5.
    ניצוק את הנוזלים לתבנית ונבריש את העוף בשלוק קטן נוסף של שמן זית.
  • 6.
    נאפה כ-50 דקות, עד שהעוף משחים והבית מתמלא בניחוח מעורר תאבון.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו