menu buttonmenu button

סלט בורגול עם חזה עוף צלוי בויניגרט רימונים

ארוחה שלמה בצלחת אחת – חלבון, פחמימה וירק. ככה סוגרים ארוחת צהריים בכיף.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסירים משביעים

זמן הכנה 35 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

1/4 כוס 100% מיץ רימונים טבעי של פריגת

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

שן שום, כתושה

כפית גדושה חרדל

מלח לפי הטעם

 

לסלט:

1 כוס בורגול דק (ג’ריש)

2 חתיכות של חזה עוף (מפרפר אחד, מחולק לשניים)

2 כפיות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל אדום

2 קישואים קטנים (עדיף זוקיני בצבע ירוק כהה)

1/4 כוס גרעיני חמנייה

חופן קטן של כוסברה

מלח גס להגשה

  • 1.
    נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הויניגרט. נטעם, נתקן תיבול ונניח בצד.
  • 2.
    נכין את הבורגול לפי הוראות היצרן.
  • 3.
    נחמם מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) ונתבל את העוף בפפריקה ומלח משני צדדיו.
    בכדי לשמור על טיגון שווה, כדאי לעשות חתך בצד העבה של נתחי העוף.
  • 4.
    נפרוס לפרוסות את הפלפל ונחתוך לעיגולים את הקישואים.
  • 5.
    נוסיף כף שמן זית למחבת ונניח את נתחי העוף בצד אחד. נוסיף את הירקות למחבת בצד השני.
  • 6.
    נטגן את העוף ואת הירקות כ-5 דקות ונהפוך מדי פעם.
  • 7.
    במקביל להכנת העוף, נכין גם את גרעיני החמנייה:
    נחמם מחבת קטנה ונקלה את הגרעינים למשך כמה דקות, עד שנשמעים קולות פצפוץ עדינים.
    (זהירות! מדובר בהבדל דק וכמעט בלתי מורגש בין טעם נפלא, לטעם (לא טעים) של מדורה).
  • 8.
    נרכיב את הסלט: נפזר על צלחת הגשה את הבורגול, נפרוס מעליו את נתחי העוף ומסביבו את הירקות. נוסיף את גרעיני החמנייה ואם רוצים – גם כוסברה קצוצה.
    ניצוק את הרוטב מעל כל היופי הזה, ונגיש לאנשים שאוהבים.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו