נחמם תנור לחום של 240 מעלות, או לחום הגבוה האפשרי בתנור הביתי.
2.
נחתוך את הברוקולי לתפרחות ונפטר מהגבעול. נחצה כל תפרחת לאורך ונחלק לשני חלקים.
נעביר לקערה. לא נוותר על כל התפרחות הקטנות והיפות שנשרו על הקרש בזמן החיתוך.
3.
נערבב את הברוקולי עם השמן, השום והמלח ונפזר בשכבה אחידה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה., כשהצד החתוך כלפי מטה.
4.
נאפה כ-10 עד 12 דקות.
5.
בזמן שהברוקולי בתנור, נכין את הויניגרט: נערבב בצנצנת או בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. נטעם ונתקן תיבול.
6.
נהפוך את התפרחות על גבן ונפזר מעל את השקדים הפרוסים. נחזיר לתנור לעוד כ-8 דקות, עד שהשקדים משחימים. נזהרים שלא לשרוף!
7.
נצנן מעט את הברוקולי, נעביר לצלחת הגשה ונפזר את הרוטב העסיסי.