menu buttonmenu button
ברוקולי צלוי עם שקדים בויניגרט הדרים

ברוקולי צלוי עם שקדים בויניגרט הדרים

מנה פשוטה וטעימה שתהפוך בקלות לזו שכולם רוצים לדעת כיצד מכינים.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסלטים ותוספות

זמן הכנה 40 דקות
כמות 3 מנות

מצרכים:

600 גרם ברוקולי (או שקית של 400 גרם תפרחות)

3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום, כתושות

מלח לפי הטעם

1/3 כוס שקדים פרוסים

 

לויניגרט:

כפית גדושה חרדל דיז’ון

1/2 כפית כמון

מעט צ’ילי גרוס יבש

2 כפות פריגת סחוט קלמנטינות או תפוז

1 כף חומץ אורז

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

גרידה מחצי תפוז (לא חובה)

  • 1.
    נחמם תנור לחום של 240 מעלות, או לחום הגבוה האפשרי בתנור הביתי.
  • 2.
    נחתוך את הברוקולי לתפרחות ונפטר מהגבעול. נחצה כל תפרחת לאורך ונחלק לשני חלקים.
    נעביר לקערה. לא נוותר על כל התפרחות הקטנות והיפות שנשרו על הקרש בזמן החיתוך.
  • 3.
    נערבב את הברוקולי עם השמן, השום והמלח ונפזר בשכבה אחידה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה., כשהצד החתוך כלפי מטה.
  • 4.
    נאפה כ-10 עד 12 דקות.
  • 5.
    בזמן שהברוקולי בתנור, נכין את הויניגרט: נערבב בצנצנת או בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. נטעם ונתקן תיבול.
  • 6.
    נהפוך את התפרחות על גבן ונפזר מעל את השקדים הפרוסים. נחזיר לתנור לעוד כ-8 דקות, עד שהשקדים משחימים. נזהרים שלא לשרוף!
  • 7.
    נצנן מעט את הברוקולי, נעביר לצלחת הגשה ונפזר את הרוטב העסיסי.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו