menu buttonmenu button
לביבות גבינה וסלק

לביבות גבינה מתובלות בסלסה של סלק ורימונים (גרסה מטוגנת ואפויה)

איזה כיף של לביבות, מתאימות לארוחת בוקר, צהריים, ערב - רק תגידו מתי! כאן הוספנו להן סלסת סלק-רימונים מעניינת, ו-2 גרסאות להכנה, אחת מטוגנת, אחת אפויה.

רות אוליבר שף קונדיטורסלטים ותוספות

זמן עבודה כ-30 דקות
זמן הכנה
כמות כ- 25 לביבות

מצרכים:

ללביבות

 

1 ו-1/2 כוסות קמח תופח (210 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

300 גרם גבינת טוב טעם / טבורוג (גבינה לבנה יבשה)

1 שן שום כתושה (אופציונלי)

2 ביצים טרופות

שמן עמוק לטיגון

סלסה סלק ורימונים

3 סלקים מבושלים קצוצים דק (לממהרים: באריזת ואקום)

1 כף מיץ לימון
מעט גרדת לימון

2 כפות סוכר

1 ו-1/2 כוס מיץ רימונים טבעי של פריגת

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי)

2 כפות שמן זית

קורט מלח

  • 1.
    נכין את הבצק: נערבב בקערה את החומרים היבשים, נוסיף גבינה, שום וביצים, נלוש  לקבלת בצק רך ודביק מעט אך נעים ונוח לעבודה.
    נקמח משטח עבודה, נניח את הבצק ונקמח מכל הצדדים.
  • 2.
    בעזרת מערוך נשטח את הבצק למשטח בעובי של כ-2 ס”מ. נקרוץ בבצק המשוטח עיגולים בקוטר 3 ס”מ. נחמם שמן עמוק לטיגון, נכניס פנימה את העיגולים ונטגן כ- 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  • 3.
    לחובבי האפייה: נניח את הלביבות על נייר אפיה, ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-18 דקות עד להזהבה.
  • 4.
    נכין את הסלסה: נחתוך סלק לקוביות קטנטנות.
    נוסיף לימון, סוכר ומיץ רימונים ונביא לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונבשל עד שכמות הנוזלים תצטמצם לכדי רבע כוס.
    נסיר מהאש, נוסיף שום, פלפל, מלח ושמן ונערבב.
  • 5.
    נגיש את הלביבות החמות עם הסלסה.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר קבלת מסרים פרסומיים שדה חובה
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.
תודה רבה, פרטייך התקבלו