menu buttonmenu button
סלט חיטה בויניגרט תפוחים

סלט דגנים חגיגי בתפוחים ודברים טובים

איזה כיף של סלט שהוא גם רענן, גם פציח, גם משביע וגם מקורי. רוטב ויניגרט על בסיס מיץ תפוחים צלול עוטף את גרגירי החיטה במנעד מקסים של מתוק-חמוץ-מלוח. סלט שיכול להיות בכיף ארוחה קלה בפני עצמו, או תוספת מיוחדת למנה העיקרית.

רות אוליברסלטים ותוספות

זמן הכנה 30 דקות
כמות 4-6 מנות

מצרכים:

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 כוסות חיטה או גריסי פנינה

3 כפות דבש
2 כוסות מיץ תפוחים צלול פריגת

לסלט

 

50 גרם תפוחי עץ מיובשים

3 מקלות סלרי קצוצים דק

100 גרם אגוזי מלך קלויים שבורים גס

100 גרם  חמוציות / צמוקים שחורים קטנים

2 בצלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס

רוטב ויניגרט

4 כפות דבש

1/2 כוס מיץ תפוחים צלול פריגת

6 כפות שמן

4 כפות חומץ

פלפל גרוס

מלח

 

  • 1.
    נחמם שמן בסיר בינוני, נוסיף שן שום קצוצה ודבש ונטגן כדקה.
    נוסיף לסיר את החיטה, נתבל במלח ופלפל ונערבב.
  • 2.
    נוסיף את מיץ התפוחים, נביא לרתיחה, נערבב ונכסה.
    נבשל על אש קטנה כ-20-50  דקות (* אם בוחרים בגריסי פנינה זמן הבישול קצר יותר.)
  • 3.
    נבשל עד שלא יישארו נוזלים והגרגרים מבושלים ורכים, אך לא רכים מדי.
  • 4.
    נאוורר את המסה בערבובים עדינים עם מזלג, נקרר היטב. נגיש: נעביר לקערה יפה את החיטה, נוסיף את שאר מרכיבי הסלט ונערבב.
    נשים בצנצנת עם מכסה הרמטי את כל מרכיבי הרוטב, נסגור וננער היטב לתערובת הומוגנית ואחידה. נזלף מהרוטב מעל הסלט ונגיש.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו