menu buttonmenu button

סלט חסה מושלם

קבלו את היחס המדויק בין עלי חסה פריכים לויניגרט לימון חמצמץ

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסלטים ותוספות

זמן הכנה 20 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

2 כפיות גדושות של משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

רבע כוס שמן זית

½ כפית חרדל דיז’ון

שן שום, כתושה

מלח לפי הטעם

 

לסלט:

ראש גדול ויפה של חסה ערבית

שני מלפפונים

חצי בצל סגול גדול

4-5 תאנים יפות

חופן (30 גרם) גרעיני דלעת קלופים

  • 1.
    נכין את הויניגרט: נניח את כל המרכיבים בקערה קטנה, נערבב היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. נטעם ונתקן תיבול, נניח בצד.
  • 2.
    נקלה את גרעיני הדלעת על מחבת יבשה (ללא שמן), כמה דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ.
    ניזהר מאד שלא לשרוף.
  • 3.
    נחתוך את החסה לפיסות לא גדולות, נפרוס את המלפפונים לעיגולים דקים ונפרוס את הבצל הסגול לטבעות דקות. את התאנים נחתוך לרבעים או שמיניות, תלוי בגודלן.
  • 4.
    נערבב בקערה גדולה את החסה, המלפפון, הבצל והתאנים ביחד עם הויניגרט.
    נעביר לקערת הגשה ונפזר מעל את גרעיני הדלעת הקלופים.
    נגיש מיד.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו