menu buttonmenu button

סלט קינואה הפתעות

סלט טעים וצבעוני שיחזיק אתכם שבעים ומרוצים

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסלטים ותוספות

זמן הכנה 20 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

1 כף מיץ תפוזים מרוכז קפוא של פריגת

2 כפות שמן זית

1/2 כף חומץ בן יין (אדום או לבן)

שן שום גדולה, כתושה

מלח לפי הטעם

מעט מים, לדילול

 

לסלט:

3/4 כוס קינואה אדומה (אפשר גם לבנה)

1/4 כוס שקדים פרוסים

3-4 גבעולי בצל ירוק

50 גרם גבינה צפתית

חופן חמוציות

מלח לפי הטעם

  • 1.
    נשטוף היטב את הקינואה ונבשל במים רותחים לפי הוראות היצרן, עד להופעתם של זנבות לבנים זעירים.
  • 2.
    נקלה על מחבת יבשה וללא שמן את השקדים עד שהם משחימים מעט. נניח בצד לקירור.
  • 3.
    בזמן שהקינואה מתבשלת, נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב (למעט המים). נטעם, נתקן תיבול ונוסיף מעט מים, כדי להגיע למרקם דליל יותר.
  • 4.
    נקצוץ את הבצל ונחתוך את הגבינה הצפתית לקוביות.
  • 5.
    כשהקינואה מוכנה, נסנן היטב.
  • 6.
    נרכיב את הסלט: נניח בקערת הגשה יפה את הקינואה  ומעליה שקדים קלויים, בצל ירוק, גבינה צפתית וחמוציות. נערבב שוב את הויניגרט, ניצוק על הסלט ונערבב.
    במידת הצורך נוסיף מלח ונגיש.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו