menu buttonmenu button
מתכון למאפה בצק עלים וצאטני מנגו

קצת רושם על שולחן שבועות: מאפה בצק עלים עם גבינת עיזים וצ’אטני עגבניות ושקדים

רות אוליברסלטים ותוספות

זמן הכנה עד 3 שעות
כמות 12 מנות

מצרכים:

לצ’אטני

2 קופסאות שימורי עגבניות שלמות קלופות כולל המיץ (800 גרם כל קופסא)
10 שיני שום מקולפות וקצוצות דק מאוד
2 כפות  ג’ינג’ר, מקולף וקצוץ דק
420 מ”ל (1 ו- 1/2 כוסות ) חומץ רגיל
1 מכל משקה מנגו מרוכז קפוא של פריגת
220 (1 כוס ) סוכר חום לח
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל צ’ילי חריף
50 גרם צימוקים (לא חובה)
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

למאפים

1 חבילה ריבועי בצק עלים (10 ס”מ)
1/2 כוס פסטו מוכן
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת דק
1 גליל גבינת עיזים, חתוך לפרוסות של 1/2 ס”מ (אפשר להחליף בקוביות פטה)

להגשה

צ’אטני (שהכנו מראש)
שקדים פרוסים לקישוט

  • 1.
    נכין צ’אטני : בסיר בינוני על להבה בינונית, ניצוק את שימורי העגבניות השלמות במיץ, נוסיף שום, ג’ינג’ר קצוץ דק, חומץ, משקה מנגו מרוכז קפוא, סוכר, מלח ופלפל צ’ילי חריף. נביא לרתיחה.
  • 2.
    נבשל על סף רתיחה על להבה נמוכה ללא מכסה. נערבב מעת לעת בעדינות במשך 2-3 שעות עד שהרוטב יסמיך במידה כזו, שהוא נדבק לכף. (סמיכות דומה לזו שבדבש או ריבה).
  • 3.
    כשהתערובת סמיכה וריחנית, נוסיף צימוקים ושקדים ונמשיך בבישול על סף רתיחה ל- 5 דקות נוספות.
    נכבה  את האש ונקרר. נעביר לצנצנת נקייה ונשמור בקירור .
  • 4.
    נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • 5.
    נניח על תבנית מרופדת בניר אפיה את ריבועי בצק העלים, נמרח במרכז כל ריבוע כפית גדושה פסטו, נפזר את גבינת הקשקבל ומעל נניח פרוסה עגולה אחת או שתיים, של גבינת עיזים.
  • 6.
    נאפה כ-25 דקות או עד שמזהיב. נניח מעל כל מאפה חם כף צ’אטני, נפזר מעט שקדים פרוסים ונגיש מיד.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו