menu buttonmenu button
טארט לימון כשר לפסח

ככה אומרים ‘אני אוהב אותך’ בבישולית: טארט לימון ומרנג חלום

טארט לימוני חלומי ומענג בגרסה מתחשבת וקלה להכנה  

רות אוליברקינוחים מושחתים

זמן הכנה
כמות

מצרכים:

לקלתית בקוטר 22 ס”מ

 

350 גרם עוגיות יין (לפסח)

50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)

150 גרם חמאה  או מחמאה

1 ביצה

למילוי:

3 חלמונים

2 ביצים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 מכל משקה לימון מרוכז קפוא בניחוח נענע

גרדת לימון מ-2 לימונים בינוניים

1 מכל שמנת מתוקה להקצפה 32%  חלבי או פרווה
למרנג:
2 חלבונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

  • 1.
    נחמם תנור ל-160 מעלות.
  • 2.
    נטחן במעבד מזון את העוגיות לאבקה, נוסיף שקדים וחמאה (או מחמאה), ונעבוד בפולסים לתערובת פירורים לחים. נוסיף את הביצה ונעבד עוד כמה שניות לקבלת פירורים לחים גדולים (ממש כמו בצק פריך).
  • 3.
    נרפד את התחתית והדפנות של הרינג או התבנית בפירורים, ונניח בצד (אין צורך באפייה עיוורת).
  • 4.
    בקערה בינונית נערבב עם מטרפה חלמונים, ביצים, סוכר ואת משקה הלימון הקפוא, עד שהסוכר נמס מעט. נוסיף את גרידת הלימון ואת השמנת, ונערבב עד שנקבל תערובת אחידה.
  • 5.
    ננמיך את חום התנור ל-140 מעלות. ניצוק את התערובת לתוך הקלתית, נאפה כ- 25 דקות או עד להתייצבות התערובת.
    נוציא מהתנור עד לצינון מלא. נחמם את התנור ל-180 מעלות.
  • 6.
    להכנת המרנג: נקציף את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב וחזק.
    נעביר לשק זילוף ונזליף מעל הטארט. נעביר את הטארט לחלקו העליון של התנור, לחריכה קלה (זהירות! קל להגיע לחריכת יתר).
  • 7.
    נוציא את הטארט מהתנור כשהמרנג זהוב והריח של הקרמל משגע את כל באי הבית.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו