menu buttonmenu button
עוגת שוקולד-תפוז לפסח

אין קפה בלי זה: עוגת שוקולד תפוז קלה במיוחד

 מי אמר שבשביל עוגה אידיאלית לפסח, צריך לעבוד קשה?

רות אוליברקינוחים מושחתים

זמן הכנה
כמות

מצרכים:

הערה: כל המידות והמשקלים הם על פי כוס מידה אוניברסלית של 240 מ”ל.

לתבנית עגולה קוטר 24 או תבנית סבתא (עם חור, בקוטר 24 ס”מ)

לבלילה
 

5 ביצים גדולות
250 גרם סוכר (1 ורבע כוסות)

360 מ”ל כוס מיץ תפוזים קלאסי 100% של פריגת (1.5 כוסות)

150 גרם שמן (3/4 כוס)

100 גרם שוקולד מריר מומס
גרדה מתפוז אחד

1 כפית תמצית ווניל

70 גרם שקדים טחונים (3/4 כוס)

140 גרם קמח תופח לעוגות כשר לפסח (1 כוס)

1 כפית סודה לשתייה

80 גרם אינסטנט פודינג שוקולד (חבילה שלמה)

לזיגוג- גנאש שוקולד

 

200 גרם שוקולד מריר קצוץ בסכין
200 מ”ל שמנת מתוקה או חלופה פרווה

  • 1.
    נחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 2.
    נקציף במיקסר את הביצים שלמות עם הסוכר לקצף אוורירי (כ-8 דקות טובות).
  • 3.
    בקערה נפרדת נערבב את החומרים “הרטובים”: מיץ התפוזים הטבעי של פריגת, שמן, שוקולד מומס, גרדת תפוז ווניל.
  • 4.
    נוסיף את תערובת הקערה “הרטובה” לתערובת הביצים בתנועות קיפול.
  • 5.
    נכין את הקערה “היבשה” – בקערה נפרדת נערבב את החומרים “היבשים”: שקדים טחונים, קמח, סודה לשתייה ואינסטנט פודינג.
    נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בערבוב עדין וקיפול, עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.
  • 6.
    ניצוק את התערובת האחידה לתבנית ונאפה כ-35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
  • 7.
    נוציא את העוגה בזהירות מהתנור, ונצנן.
  • 8.
    נכין את הגנאש: נמיס במיקרו או על אש קטנה שוקולד עם שמנת.
    נערבב לתערובת אחידה ומבריקה, ונצפה את העוגה.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו