menu buttonmenu button
מוס תפוז עם ריבה

כשר לפסח וטעים בטירוף: מוס תפוז עם הפתעת ריבה ואגוזים מסוכרים (חלבי או פרווה)

קצת עבודת פרך מטבחית המלווה ביציאה טעימה ומרשימה לחירות

רות אוליברקינוחים מושחתים

זמן הכנה
כמות

מצרכים:

החומרים לתבנית גדולה או ל-16 מנות אישיות בקוטר 8 ס”מ

 

לבסיס

4 ביצים שלמות

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

140 גרם עוגיות יין

1 כף שמן

למוס

1 שקית ג’לטין (14 גרם)

180 מ”ל מיץ תפוזים קלאסי 100%  של פריגת (3/4 כוס)

 

70 מ”ל מיץ תפוזים מרוכז קפוא של פריגת

100 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
גרדה מתפוז אחד
3-4 כפות ליקר תפוזים (אופציונלי)

3 חלבונים

120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד 2 כפות)

1 מכל שמנת מתוקה חלבית או פרווה

לסירופ

 

180 מ”ל מיץ טבעי תפוזים 100% של פריגת (כוס)

2 כפות  סוכר

2 כפות ליקר תפוז (אופציונלי)

למלית

 

150 גרם ריבת תפוז עם חתיכות תפוז (3/4 כוס)
100 גרם אגוזי לוז מסוכרים ושבורים

לזיגוג ג’לי תפוז (אופציונלי)

 

10 גרם ג’לטין
200 גרם סוכר (1 כוס)

150 מ”ל מיץ תפוזים טבעי 100% של פריגת (1/2 כוס ועוד 2 כפות)

לקצפת

 

1 מכל שמנת מתוקה חלבית או פרווה

2 כפות סוכר

  • 1.
    נתחיל בבסיס:
    נחמם תנור ל180 מעלות.
    נקציף ביצים שלמות עם הסוכר לקצף אוורירי ותפוח מאוד. נטחן בבלנדר את עוגיות היין לאבקה דקה, ונקפל אותן פנימה למסת הביצים. נוסיף את השמן ונקפל בזהירות על מנת לא “לשבור” את הקצף.
    ניצוק את התערובת לתבנית שטוחה, נשטח ונאפה כ- 18 דקות או עד הזהבה.
  • 2.
    נמשיך להכנת המוס:
    נערבב את הג’לטין עם 1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי של פריגת. נניח ל-10 דקות “מנוחה” בצד.
  • 3.
    נמיס על בן מארי (שזה סיר קטן או קערה, המונח על סיר גדול מלא במים רותחים) את השוקולד הלבן, יתרת מיץ התפוזים, מיץ התפוזים המרוכז הקפוא, גרדת התפוז ואת הליקר ונערבב בעדינות ובנחישות עד להתקבל תערובת חלקה.
    נוסיף את הג’לטין לתערובת החמה ונערבב עד להמסה ולאיחוד.
    נניח להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • 4.
    בקערה נקיה נוספת נחמם על בן מארי את החלבונים עם הסוכר עד שהסוכר נמס. נעביר למיקסר ונקציף לקצף רך. נערבב פנימה את תערובת השוקולד-תפוז בתנועות עטיפה לאיחוד.
  • 5.
    נקציף שמנת מתוקה לקצפת רכה ונאחד עם התערובות בתנועות עטיפה.
    נעביר לשק זילוף.
  • 6.
    נכין את הסירופ להרטבת הבסיס:
    נערבב את המיץ עם הסוכר והליקר עד להמסה.
  • 7.
    נכין את הזיגוג ג’לי תפוז:
    ניצוק על גרגירי הג’לטין כ1/4 כוס מיץ תפוזים
    נניח בצד ל-10 דקות.
    נחמם בסיר קטן את יתרת המיץ עם הסוכר עד להמסת הסוכר.
    ניצוק את התערובת על הג’לטין ונערבב עד שהג’לטין נמס לגמרי.
    (במידה והג’לטין לא נמס, נכניס את הקערה למיקרו לכמה שניות, ונערבב. יש להיזהר שלא להגיע להרתחה).
    נקרר לטמפרטורת החדר.
  • 8.
    נרכיב את המנה: נקרוץ מתוך הבסיס האפוי את הצורות הרצויות לעבודה, בהתאם לצורת הכלים האישיים או התבנית הגדולה. את הבסיס האפוי נרטיב עם הסירופ.
    נניח במרכז כפית ריבת תפוז ונשטח לשכבה דקה.
    נפזר כף אגוזים מסוכרים על המשטח. נזלף את תערובת המוס עד כדי כיסוי.
    נקפיא ל 3-4 שעות. נוציא את התבנית או התבניות מהמקפיא, נצפה  בשכבה דקה של ג’לי תפוז את המוס הקפוא, ונעביר למקרר ל- 3 שעות. נקציף שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה, נקשט בשכבת קצפת ונגיש. 

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו