menu buttonmenu button
עוגת יוגורט לימון

עוגת יוגורט-לימון

אוהבים לימון? מעולה, זו העוגה בשבילכם.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים

זמן הכנה 50 דקות
כמות 10 מנות

מצרכים:

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס יוגורט

1/2 כוס שמן צמחי

1/2 כפית תמצית וניל

גרידה מחצי לימון

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

 

לסירופ:

1/2 כוס מים

3 כפיות משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

לזיגוג:

4 כפות אבקת סוכר

כפית פריגת לימון קפוא

מעט מים

כפית מיץ לימון

גרידת לימון (לא חובה)

  • 1.
    נחמם תנור לחום של 180 מעלות. נשמן ונרפד תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית).
  • 2.
    בקערה גדולה נטרוף ביצים, סוכר ויוגורט. נוסיף שמן, וניל וגרידת לימון ונטרוף היטב.
  • 3.
    נוסיף קמח, אבקת אפייה ומלח, ונערבב רק עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר.
  • 4.
    נעביר לתבנית המשומנת לאפיה של 35-40 דקות, עד שהעוגה תופחת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עד לח קמעה.
  • 5.
    בזמן שהעוגה בתנור נכין את הסירופ: נערבב את המים ומשקה לימון מרוכז קפוא עד המסה מלאה.
  • 6.
    כשהעוגה יוצאת מהתנור, נדקור את חלקה העליון שלה בעדינות עם קיסם וניצוק עליה את הסירופ באופן שווה. גם אם זה נראה ככמות גדולה למדי, העוגה סופגת את העסיס הלימוני הזה לקרבה, והופכת לעסיסית ונימוחה. נניח בצד לצינון מלא.
  • 7.
    נכין את הזיגוג: נערבב את הפריגת הקפוא עם מעט מים. נערבב אבקת אפייה עם 3 כפיות מתערובת המים והלימון, ונוסיף כפית נוספת של מיץ לימון טרי סחוט. נערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוחה למזיגה, אך סמיכה.
  • 8.
    נזלף את הזיגוג בעזרת כפית או כף כשהעוגה קרה לחלוטין. נקשט בגרידת לימון.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר/ת קבלת חומרים פרסומיים מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ("הקבוצה"). ידוע לי כי פרטיי יישמרו במאגר המידע של הקבוצה בהתאם למדיניות הפרטיות וכי בכל עת אוכל להפסיק לקבל חומרים פרסומיים באמצעות פניה בכתב לחברה. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו