מתכון מושלם לעוגת תפוז ושוקולד. גם טעימה וגם קלה להכנה. עוגת שוקולד ותפוז שגם הילדים וגם המבוגרים לא יפסיקו לאכול.
קלאסיקה ישראלית עם חיזוק טוב של שוקולד.
נחמם תנור לחום של 170 מעלות ונשמן 2 תבניות אינגליש קייק.
2.
נקציף במיקסר עם וו הקצפה כ-8 דקות את הביצים והסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
3.
במקביל, נמיס בקערית במיקרוגל את השוקולד, בפולסים של 30 שניות וערבוב עדין ונחוש בין פולס אחד לשני. נזהרים מאוד לא לשרוף את השוקולד.
כשהשוקולד מומס, נוסיף את השמן, ונערבב. נניח בצד.
תוך כדי ערבול במהירות איטית יותר, נוסיף מיץ סחוט תפוזים קלאסי ואת החומרים היבשים אל קערת המיקסר – לסירוגין: כשליש מהמיץ, כשליש מתערובת היבשים וחוזר חלילה. נקציף רק עד שהקמח נטמע כולו בבלילה ולא מעבר.
את שאר הבלילה הבהירה נחלק בין 2 תבניות אינגליש קייק. את תערובת השוקולד ניצוק מעל הבלילה הלבנה ב-2 התבניות, באופן יחסית אחיד, ונשייש בעזרת כף או סכין (שזה אומר, שלוקחים סכין על צידו הצר, ומתחילים לערבב את הבלילה מלמטה למעלה, ב-2 או 3 ערבובים לכל היותר. אנחנו רוצים עורקי שיש יפים ולא בלגן).
9.
נאפה 35-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא עם מעט פירורים לחים.