menu buttonmenu button
עוגת תפוזים-שוקולד משושית

עוגת תפוזים-שוקולד משוישת

קלאסיקה ישראלית עם חיזוק טוב של שוקולד.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים

זמן הכנה שעה
כמות 20 מנות

מצרכים:

3 ביצים (בגודל L)

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן צמחי

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות קמח

קורט מלח

 

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

2 כפיות שמן

  • 1.
    נחמם תנור לחום של 170 מעלות ונשמן 2 תבניות אינגליש קייק.
  • 2.
    נקציף במיקסר עם וו הקצפה כ-8 דקות את הביצים והסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  • 3.
    במקביל, נמיס בקערית במיקרוגל את השוקולד, בפולסים של 30 שניות וערבוב עדין ונחוש בין פולס אחד לשני. נזהרים מאוד לא לשרוף את השוקולד.
    כשהשוקולד מומס, נוסיף את השמן, ונערבב. נניח בצד.
  • 4.
    כשתערובת הביצים והסוכר תפוחה ובהירה, נוסיף לקערת המיקסר שמן ותמצית וניל, ונמשיך לערבל כחצי דקה.
  • 5.
    נערבב בקערה קטנה את אבקת האפייה, הקמח והמלח.
  • 6.
    תוך כדי ערבול במהירות איטית יותר, נוסיף מיץ סחוט תפוזים קלאסי ואת החומרים היבשים אל קערת המיקסר – לסירוגין: כשליש מהמיץ, כשליש מתערובת היבשים וחוזר חלילה. נקציף רק עד שהקמח נטמע כולו בבלילה ולא מעבר.
  • 7.
    נעביר 1/4 מכמות הבלילה לקערה נפרדת ונקפל לתוכה את השוקולד המומס.
  • 8.
    את שאר הבלילה הבהירה נחלק בין 2 תבניות אינגליש קייק. את תערובת השוקולד ניצוק מעל הבלילה הלבנה ב-2 התבניות, באופן יחסית אחיד, ונשייש בעזרת כף או סכין (שזה אומר, שלוקחים סכין על צידו הצר, ומתחילים לערבב את הבלילה מלמטה למעלה, ב-2 או 3 ערבובים לכל היותר. אנחנו רוצים עורקי שיש יפים ולא בלגן).
  • 9.
    נאפה 35-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא עם מעט פירורים לחים.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו