טאקו עסיסי עם עוף ברוטב אננס, סלט כרוב וסלסה של אננס טרי

טאקו עסיסי עם עוף ברוטב אננס, סלט כרוב וסלסה של אננס טרי

חיבור קלאסי בין עוף, מרינדה אסייתית וקיק של סלסה מקסיקנית. קצת עבודה, נכון, אבל היי - מה זה לעומת המחמאות שתקבלו?

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסירים משביעים

זמן הכנה שעה וחצי
כמות 3 מנות

מצרכים:

2 נתחי חזה עוף לא משוטח (2 חצאים של פרפר אחד)

למרינדה:

1/4 כוס פריגת EXTRA אננס

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפיות סוכר חום

2 שיני שום כתושות או מגוררות

1 כפית ג’ינג’ר מגורר

1 כפית שמן שומשום

 

לסלט הכרוב:

1/2 כרוב סגול קטן

מיץ מכ-1/2 ליים

1-2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

 

לסלסה של אננס:

אננס בינוני

1/2 בצל סגול

צרור קטן של כוסברה

כף שמן זית

מלח לפי הטעם

 

להגשה:

6-8 טורטיות תירס קטנות לטאקו (או מעטפות טאקו קשיחות) או 4 טורטיות תירס רגילות

כוסברה

ליים

  • 1.
    נערבב את כל חומרי המרינדה ונעביר לתבנית אפייה.
    נניח את העוף במרינדה, ונהפוך מכל הכיוונים כך שהעוף ייעטף בנוזלים.
    נכסה בניילון נצמד ונאחסן במקרר למשך שעה לפחות, והכי טוב – למשך כל הלילה.
    (נשמור את נוזלי המרינדה, כי בהם טמון כל הקסם.)
  • 2.
    נכין את סלט הכרוב: נקצוץ דק את הכרוב (ברור שבמעבד מזון – אנחנו בעד חיים קלים), ונעביר לקערה.
    נסחט לתוך הקערה חצי ליים או לימון (ואם אתם מאוהבי החמוץ אז יותר), ונוסיף שמן זית ומלח. נערבב ונניח בצד.
  • 3.
    נכין את סלסת האננס: נקלוף את האננס  בזהירות, ונחתוך לקוביות בגודל קטן-בינוני.
    נקצוץ דק את הבצל והכוסברה. נעביר הכל לקערה, ונקפיץ קלות עם מלח ושמן.
    נערבב ונניח בצד.
  • 4.
    נעבור לטיגון העוף: נחמם מחבת גדולה, עדיף “נון סטיק”. כשהמחבת חמה נוסיף כף שמן זית ונטגן את העוף כ-6-7 דקות מכל צד. בדקות הראשונות על אש גבוהה ובהמשך על אש בינונית,  עד שהעוף מוכן לחלוטין.
    (לא בטוחים מה זה מוכן? אתם יכולים בהחלט לחרוץ בנתח חתך קטנטן. אם הוא לבן – הוא מוכן).
  • 5.
    ניצוק כ-1/4 כוס מנוזלי המרינדה שנותרה בתבנית לתוך המחבת הרוחשת, ונבשל עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקרמלים. (בשלב הזה מתפשט ניחוח שיגרום לכל בני הבית לבדוק מה קורה במטבח).
    טיפ קטן: כדאי להפוך את הנתח כמה פעמים בשלב זה, כך שיצופה באופן שווה. נשלוף את נתח העוף ונניח על צלחת עמוקה לצינון ומנוחה קלה.
  • 6.
    נכין את הטורטיות: נחמםם על מחבת נקייה ויבשה משמן את הטורטיות משני הצדדים (אם משתמשים במעטפות טורטיות קשיחות – מחממים אותן בתנור על חום של 200 מעלות, למשך 2 דקות).
  • 7.
    לאחר שהעוף הצטנן מעט – נחתוך בעדינות לפרוסות.
  • 8.
    ועכשיו, להרכבת המנה: נניח במרכז כל טורטייה 4-5 פרוסות עוף, מעליהן סלסה ואז כרוב.
    נקפל את צדדי הטורטיה פנימה, כך שנוצרת צורת טאקו מעוררת תיאבון.
    נזליף מעט מנוזלי העוף על מסת המילוי, נוסיף כוסברה, מעט מיץ ליים ונישען אחורה בסיפוק.
    עשיתם את זה.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו