איך מכינים ריבת פירות ביתית לגמרי לבד [ב-4 צעדים קלים קלים]

מה עוד כבר אפשר לעשות עם מערום של פירות, שכבר ראו ימים יפים יותר, אתם שואלים? להפוך אותם לאפילו י ו ת ר טעימים! בריבה שהכנתם לגמרי לגמרי לבד. אזרו אומץ, סופר הירו’ז! אתם יכולים לעשות את זה!

כללי

מזמן כבר אנחנו יודעים, שאוכל ובעיקר הכנה של אוכל,
היא לא רק סך הפעולות הדי משמימות, בואו נודה על האמת, הכרוכות בהמרה של חומר גלם לביס טעים.

אלא בעיקר, הדרך שבה כל התהליך הזה גורם לנו להרגיש.

לא יודעים מה אתכם, אבל רק המחשבה על ריבה תוצרת בית, שולחת אותנו בשניות למרחב ביתי זמין, חמים ומנחם. לשורת צנצנות מגרות על אדן החלון. לסינר משבצות לבן אדום ולריח גן עדן.

והחלק הטוב? זה מה זה קליל.

מה אתם צריכים לעשות כדי להכין ריבת פירות?


 

1.  לוקחים את הפרי שאתם הכי הכי אוהבים, זה שעוד שנייה נעלם מהמדפים, ושאת הטעם שלו רוצים לזכור גם חודשים קדימה, וחותכים לחתיכות שוות (בערך).

2. מערבבים ומועכים את חתיכות הפרי עם סוכר, בתנועות נמרצות דבר שיכין את הפירות לבישול.

3. מבשלים את המסה בסיר כבד ושטוח (גם סיר פושטי יעשה את העבודה) ולא נבהלים מהבועות הגדולות המשתוללות בו בדקות הראשונות. העסק יירגע.

4. מיישמים את חוק ‘קריעת ים סוף’: נותנים למסה להתקרר ובודקים: אם כשמשטחים כפית אחת של ריבה על משטח קר ויבש ומעבירים דרכה סכין, החצאים נשארים מוצקים ולא זולגים לכל הצדדים – העסק מוכן.

קל, נכון?

דברים שאתם רוצים לדעת לפני שמכינים ריבת פירות

1. בניגוד למה שחושבים, דווקא פירות שאינם מאד בשלים יתנו תוצאות טובות יותר (הודות לחומציות, תגובות כימיות וכו’ וכו’).

2. פקטין, שהינו גורם מסמיך הקיים בתפוחים או בננות, למשל, לא קיים בפירות רבים.
אם הולכים על ריבת תותים או פירות יער, יש להסמיך באופן יזום את הריבה (כיצד? טיפ למטה).

3. את הצנצנות חייבים לעקר את הצנצנות לפני אחסון הריבה.
התארגנו על צנצנות זכוכית די עבות, טבלו אותן במים רותחים והניחו הפוך, לייבוש סופי ומוחלט.


* איך מכריחים את ריבת הפירות להתקרש עם עזרה קטנה מצידנו?

אפרסקים, משמשים, אוכמניות, תותים ודובדבנים, שמהווים יופי של בסיס לריבת פירות נהדרת, לא מכילים פקטין,
ולכן, נרשה לעצמנו התערבות קטנה.


זורקים לתוך הסיר הריחני והמהביל של הריבה המתבשלת ליבה של תפוח (שזה תכלס, החלק שאתם אוהבים להשליך בגינה בתואנה שמדובר ב’חומר אורגני’, עם הגרעינים והכול) – אבל לא סתם ככה! אלא בתוך שקיק בד. שחלילה לא יזלגו גרעינים למסה השמימית.

רוצים מתכון ריבה מדויק? הרשת מלאה בהם. רק אל תשכחו להודות לנו אחר כך.

 

* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו