אין דבר מבאס יותר מאשר לגלות שהעגבנייה, המלפפון או החסה עליהם בניתם לסלט, ובכן, נראים קצת פחות טוב משחשבתם.
מבאס, לא רק בגלל המחירים היקרים, לא רק בגלל שלא הולך להיות כאן סלט היום, אלא בעיקר, משום שניתן היה למנוע את זה.
אם אתם נמנים כמונו, על אלה שלא הולכים כל יום לירקן, הרי שכדאי שנאמץ לעצמנו כמה כללים בסיסיים בשמירה על ירקות ופירות, שעם מעט תרגול יהפכו לשגרה.
בגדול, וככלל אצבע: הדרך הטובה ביותר לשמור על ירקות ופירות בתצורתם הבסיסית והטובה, היא ללא התערבות: לא שטופים מראש, לא קלופים ולא חתוכים.
גם אם רווח בביתכם המנהג הנוח הכולל את שטיפת כל סלי ושקיות הפירות והירקות מראש ואחסונם במקרר, כדאי לדעת שהלחות המצטברת עלולה לעודד הצטברות חיידקים והתפתחות עובש.
אם קשה לכם להתאפק, רחצו מראש את הפירות והירקות עם הקפדה יתרה על ניגוב וייבוש מוחלט, גם בקפלים והחריצים הנעלמים.
רפדו קופסה ייעודית לשימור ירקות ופירות בנייר סופג, ובדקו מדי פעם את מצב הצטברות הלחות על הדפנות.
במגירת ירקות ופירות ישראלית טיפוסית, תמצאו בלגן שלם, עם שילוב נצחי בין עגבניות למלפפונים.
לא טוב!
ישנם מיני ירקות ופירות שאינם אוהבים חיי שיתוף, ולגמרי מעדיפים לגור לבד.
למשל,
האם ידעתם שישנם פירות וירקות המאוחסנים באופן מסורתי ביחד – אבל גורמים לכל יתר השכנים להרקיב ומהר?
מלפפונים ועגבניות, למשל – לא רק שאינם מסתדרים ביחד, אלא גם מזיקים האחד לשני. העגבניות פולטות גז בלתי נראה הגורם למלפפונים להבשיל מהר מדי.
לכן, העדיפו תנאי שימור שונים לחלוטין: את המלפפונים שמרו במדף העליון והחמים יותר במקרר, ואת העגבניות? הרחק הרחק משם. יש אומרים, אפילו מחוץ למקרר.
דעו, כי התערבות קטנה תעזור לכם להעיר לחיים עלים מסמורטטים, ולשמר פירות וירקות לשימוש עתידי.
למשל,
האם ידעתם שאמבטיית קרח תעיר ירקות עליים עייפים מתרדמתם?
חסות, עלי בייבי ומיני עשבי התיבול, הם מהירקות הרגישים ביותר, הנוטים להתעייף ביתר קלות ומהירות וכאילו להתקפל אל תוך עצמם.
מה עושים? מכינים קערה די גדולה עם קוביות ומי קרח, משליכים פנימה את העלים ומעסים אותם קלות. מסננים ומייבשים.
רלוונטי, רק אם מוכנים לאכול אותם, את כולם, ממש באותו הרגע.
האם ניסיתם להקפיא פירות וירקות לגמרי לבד? כדאי לכם
תגידו, אם המקפיאים בסופרים מלאים שקיות של פירות וירקות קפואים, למה שלא תנסו זאת בבית?
הקפיאו ברוקולי, בצל, שום, פטריות, תותים, בננות, ענבים, שעועית ירוקה ועוד ועוד,
אבל רק אחרי שחלטתם אותם קלות במים רותחים, שיבטיחו שכל החיידקים המגעילים לא יוקפאו גם הם עם הירקות, ועם בוא ההפשרה – יזיקו להם.