מגיע, עושה טוב על הנשמה ומיד נעלם: למה כדאי לנצל את עונת התפוז האדום

התפוז האדום מגיע לחודשיים בלבד,
מביא שפע של יתרונות תזונתיים, טעם נפלא וצבע הורס.
ויש לנו גם סיפור אישי מרתק לספר עליו.

כללי

אנחנו אוהבים פירות. את כל הפירות.
אבל בין שלל הפירות הנפלאים של החורף, שמור לנו בלב מקום מיוחד לתפוז האדום.

למה?

 גם משום שהתפוז האדום הוא אחד מפירות ההדר היותר מזינים בקערה,
וחוצמזה?  יש לנו סיפור “פריגתי” מעניין לספר בתור אלה שהיה להם חלק, בהשבת התפוז האדום לישראל, אחרי שנות היעדרות ארוכות.
והסיפור הולך ככה.

מחזירים את התפוזים האדומים הנוסטלגיים לפרדסים, לשווקים ולבקבוקים

תפוזים אדומים היו חלק מהנוף בישראל במשך שנים רבות.

זוכרים אותם?
השווקים היו מלאים בערמות מרהיבות של תפוזים אדמדמים עסיסיים, שכיף היה לאכול או לסחוט למיץ אדום חמוץ-מתוק וממכר.

התפוזים הללו, מעבר לטעם מעולה, הביאו גם יתרונות תזונתיים מיוחדים שאין לאף פרי הדר אחר בקערה.

אבל אז, הם פשוט נעלמו.

אז מה עשינו?

במקום להרים ידיים, סימנו לנו מטרה: להחזיר את זני התפוזים האדומים לישראל ולסחוט מהם את כל הטוב שבהם. ואת כל זה – להגיש לכם.

אז,
יצאנו לחיפוש מעמיק אחר זנים של תפוזים אדומים ברחבי העולם ואחרי מסע ארוך ומרתק, מצאנו את מבוקשנו – מצאנו את זן ה”מורו” – זן איכותי של תפוז אדום, שמכיל את כמות הצבע הגבוהה ביותר מבין הזנים האדומים.

זמן לנטוע: יוצאים למהלך נטיעת פרדסי תפוזים אדומים בישראל

עם נחישות חלוצית מהזן הישן והטוב,
יצרנו קשר עם פרדסנים ישראלים, בחרנו חלקות אדמה אופטימאליות לגידול הזן, והבאנו לגידול ויצור של תפוזים אדומים.
התפוזים האדומים שחזרו לאדמת המולדת התגלו כאיכותיים, שופעי מיץ וטעימים במיוחד.

מצוין! בדיוק הפירות שאנו אוהבים אצלנו.

מהתפוזים האדומים אנו מייצרים, אחת לשנה ולזמן מוגבל ביותר, את אחד מהמשקאות היותר מעניינים שיש לנו על המדף – סחוט תפוז אדום: משקה סחוט טרי, ומרענן המיוצר מ-100% תפוזים אדומים הגדלים בישראל.

סחוט תפוז אדום הוא ‘פצצה תזונתית’ שמכילה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמין A C, חומצה פולית, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן  וצבענים הנותנים לתפוז את הצבע האדום.

נסכם? אנחנו גאים מאד בתוצאה אליה הגענו

תפוז אדום

תפוז אדום

הצלחנו לקבל פרי באיכות גבוהה וליצר מיץ באיכות מעולה, בעל טעם מעולה וצבע חזק.

בנוסף, הבאנו לישראל זן שלא טופח על אדמתה שנים רבות, שהפך למשגשג ואיכותי תוך שנים מועטות.
גם מגדלי הפרי נתרמו מהיוזמה שלנו, אותם אנחנו מלווים כשותפים אמיתיים בכל תהליכי הגידול והטיפול בפרדסים.

איך קוראים לזה אצלנו? לגמרי WIN -WIN!

מדוע התפוז האדום מזין במיוחד?

הצבע של התפוז האדום (כמו יתר הפירות והירקות) מגיע מצבענים שגם נותנים לפירות והירקות את הצבע,
וגם שומרים עליהם חזקים ‘ובריאים’.

הצבע האדום-סגול עמוק המאפיין רק את התפוז האדום מפירות ההדר האחרים,
נוצר מצבענים חזקים ביותר (המצויים גם בפירות יער ויין אדום) שהם נוגדי חמצון יעילים במיוחד העשויים להגן מפני נזקים של מזהמים, רעלנים ותהליכים מזיקים.

בנוסף ליתרונות המיוחדים המגיעים עם הצבע, מכיל התפוז האדום (כמו בחלק מפירות ההדר) גם ויטמין C, החיוני למגוון רחב של פעולות מחיזוק מערכת החיסון ועד שמירה על שיניים בריאות, חומצה פולית, החיונית למערכת דם תקינה, בטא קרוטן (ויטמין (A המסייע לבריאות העיניים ועוד.

הצלחנו לעניין אתכם? סחוט תפוז אדום של פריגת מחכה לכם עכשיו בסופרים, אבל לא לזמן רב! אז כדאי למהר. תיהנו!

 

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו