ארנצ'יני עם טוויסט מיוחד.
כדורי אורז מטוגנים בניחוח אננס, ממולאים בתערובת קרמית של גבינות ומטוגנים עד לכדי שלמות. אידיאלי כמנה ראשונה או כמנה עיקרית לצד סלט.
נערבב בקערה קטנה חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים.
2.
נכין את האורז: נבשל את האורז במשקה קל אננס צלול, על ידי הבאה לרתיחה, כיסוי הסיר, הנמכת הלהבה ובישול עדין למשך 20 דקות על אש קטנה.
נכבה את האש ונמתין 10 דקות. ניצוק את תערובת החומץ מעל ונערבב בתנועות קיפול את האורז.
נמתין כ 15 דקות, נערבב שוב באותה שיטה ונקרר את האורז לטמפרטורת החדר.
3.
נכין את המילוי: נערבב את חומרי המילוי, ונגלגל כ-10 כדורים מתערובת הגבינה.
4.
נכין כדורי אורז: ניקח חופן אורז בגודל כדור פינג פונג, נרטיב מעט את הידיים ונשטח בכף היד למעין “פיתה” עבה, נניח במרכז כדור גבינה ונסגור מעל את האורז לכדור. באותה הצורה נכין את כל הכדורים.
5.
נטגן את הארנצ’יני: נחמם שמן לטיגון, ונכין את תערובת הטיגון.
נטבול בעדינות את כדורי האורז בביצה, נעביר לפירורי הלחם, נעביר לשמן החם ונטגן כ-5 דקות, או עד הזהבה.
נערבב את חומרי הרוטב, נניח בקערה ונגיש.