נשטוף היטב את הקינואה ונבשל במים רותחים לפי הוראות היצרן, עד להופעתם של זנבות לבנים זעירים.
2.
נקלה על מחבת יבשה וללא שמן את השקדים עד שהם משחימים מעט. נניח בצד לקירור.
3.
בזמן שהקינואה מתבשלת, נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב (למעט המים). נטעם, נתקן תיבול ונוסיף מעט מים, כדי להגיע למרקם דליל יותר.
4.
נקצוץ את הבצל ונחתוך את הגבינה הצפתית לקוביות.
5.
כשהקינואה מוכנה, נסנן היטב.
6.
נרכיב את הסלט: נניח בקערת הגשה יפה את הקינואה ומעליה שקדים קלויים, בצל ירוק, גבינה צפתית וחמוציות. נערבב שוב את הויניגרט, ניצוק על הסלט ונערבב.
במידת הצורך נוסיף מלח ונגיש.