נטחן במעבד מזון את העוגיות לאבקה, נוסיף שקדים וחמאה (או מחמאה), ונעבוד בפולסים לתערובת פירורים לחים. נוסיף את הביצה ונעבד עוד כמה שניות לקבלת פירורים לחים גדולים (ממש כמו בצק פריך).
3.
נרפד את התחתית והדפנות של הרינג או התבנית בפירורים, ונניח בצד (אין צורך באפייה עיוורת).
4.
בקערה בינונית נערבב עם מטרפה חלמונים, ביצים, סוכר ואת משקה הלימון הקפוא, עד שהסוכר נמס מעט. נוסיף את גרידת הלימון ואת השמנת, ונערבב עד שנקבל תערובת אחידה.
5.
ננמיך את חום התנור ל-140 מעלות.
ניצוק את התערובת לתוך הקלתית, נאפה כ- 25 דקות או עד להתייצבות התערובת.
נוציא מהתנור עד לצינון מלא.
נחמם את התנור ל-180 מעלות.
6.
להכנת המרנג: נקציף את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב וחזק.
נעביר לשק זילוף ונזליף מעל הטארט. נעביר את הטארט לחלקו העליון של התנור, לחריכה קלה (זהירות! קל להגיע לחריכת יתר).
7.
נוציא את הטארט מהתנור כשהמרנג זהוב והריח של הקרמל משגע את כל באי הבית.