נכין את הג’לי: נערבב בקערה קטנה את אבקת הג’לטין עם המים, ונניח בצד ל 10 דקות לספיחת נוזלים וריכוך.
בסיר קטן נחמם על האש מיץ תפוחים של פריגת עם הסוכר בערבוב נמרץ, עד להמסת הסוכר לחלוטין.
נסיר מהאש.
נוסיף את תערובת הג’לטין מרוכך ונערבב עד להמסה מוחלטת.
ניצוק את המסה לכוסות יפות ואישיות או לצנצנות, רק עד ל- 1/4 גובה הכוס או הצנצנת.
נצנן.
2.
נכין את קרם השמנת החמוצה:
נקציף במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר לקרם יציב.
נערבב שמנת של פעם (או קרם הקוקוס) ותמצית וניל ונקפל לתוך הקצפת.
נעביר את המסה לשק זילוף.
3.
נכין את התפוחים המקורמלים:
נמיס בסיר קטן על האש את הסוכר, ונשגיח בזהירות עד שיהפוך לקרמל. נוסיף את התפוחים לסיר, ונאפשר להם להגיר נוזלים תוך כדי ערבוב עדין.
נמשיך בבישול עד לצמצום הנוזלים, נוסיף חמאה, נערבב שוב ונצנן היטב.
4.
נכין את תערובת האגוזים: נערבב בקערה את האגוזים השבורים עם כף החלב, נוסיף אבקת סוכר ונערבב היטב.
נעביר את תערובת האגוזים למחבת יבשה תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית, עד שהאגוזים משנים מעט את צבעם ומעלים ריח. נצנן.
5.
נרכיב את המנה:
נזלף את קרם השמנת החמוצה על הג’לי, מעליו נניח את התפוחים המקורמלים ונפזר את תערובת האגוזים.
נגיש מיד.