סקלופיני עוף ברוטב חרדל תפוח ודבש
מנה קלילה, משביעה, מיוחדת וטעימה - מה צריך יותר? סקלופיני חזה עוף במשרה של מיץ תפוחים ובצד - פלחי תפוחים מבושלים קלות. נפלא לצד אורז לבן.
רות אוליבר סירים משביעים
זמן הכנה
20 דקות
כמות
4-6 מנות
מצרכים:
6 יחידות סקלופיני (פרוסות חזה עוף חתוך דק)
1/2 כוס קמח רגיל
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כף מיץ לימון
1 כף חרדל
2 כפות דבש
2 תפוחי עץ גרנד סמית מקולפים ופרוסים גס
מלח
פלפל שחור
טימין
1 כוס מיץ תפוחים צלול פריגת
-
null
-
נטבול את הסקלופיני בקמח וננער עודפים.
נחמם שמן במחבת, נטגן את הסקלופיני דקה מכל צד רק עד שהצבע הופך ללבן, נוציא ונניח בצלחת. -
נוסיף למחבת שום, מיץ לימון, חרדל, דבש ותפוחי עץ, נטגן דקה ונערבב קלות.
נתבל במלח, פלפל וטימין, נוסיף מיץ תפוחים, נביא לרתיחה ונבשל בחום גבוה כ 4-5 דקות. -
נחזיר את הסקלופיני למחבת, נבשל עוד כ-4-5 דקות (לא יותר) בתוך הרוטב.
נכבה את הלהבה נכסה ונאפשר מנוחה של 10 דקות. - נעביר את מסת הסקלופיני והתפוחים ברוטב לכלי הגשה נאה, נקשט בטימין טרי ונגיש.