סקלופיני עוף ברוטב חרדל תפוח ודבש

סקלופיני עוף ברוטב חרדל תפוח ודבש

מנה קלילה, משביעה, מיוחדת וטעימה - מה צריך יותר? סקלופיני חזה עוף במשרה של מיץ תפוחים ובצד - פלחי תפוחים מבושלים קלות. נפלא לצד אורז לבן.

רות אוליבר סירים משביעים

זמן הכנה 20 דקות
כמות 4-6 מנות

מצרכים:

6 יחידות סקלופיני (פרוסות חזה עוף חתוך דק)

1/2 כוס קמח רגיל

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 כף מיץ לימון

1 כף חרדל

2 כפות דבש

2 תפוחי עץ גרנד סמית מקולפים ופרוסים גס

מלח

פלפל שחור

טימין

1 כוס מיץ תפוחים צלול פריגת

  • null image
    null
  • נטבול את הסקלופיני בקמח וננער עודפים.
    נחמם שמן במחבת, נטגן את הסקלופיני דקה מכל צד רק עד שהצבע הופך ללבן, נוציא ונניח בצלחת.
  • נוסיף למחבת שום, מיץ לימון, חרדל, דבש ותפוחי עץ, נטגן דקה ונערבב קלות.
    נתבל במלח, פלפל וטימין, נוסיף מיץ תפוחים, נביא לרתיחה ונבשל בחום גבוה כ 4-5 דקות.
  • נחזיר את הסקלופיני למחבת, נבשל עוד כ-4-5 דקות (לא יותר) בתוך הרוטב.
    נכבה את הלהבה נכסה ונאפשר מנוחה של 10 דקות.
  • נעביר את מסת הסקלופיני והתפוחים ברוטב לכלי הגשה נאה, נקשט בטימין טרי ונגיש.