אחת ולתמיד: אילו גבינות הולכות עם אילו פירות?
מי שטעם – מבין ומי שלא? חייב. פירות וגבינות הם אחד מהשילובים השמימיים והמענגים שיש. בואו תראו איך עושים את זה.
אולי זה השילוב בין מרקמים פריכים לנימוחים, או המפץ המתרחש בחך, כתוצאה ממפגש בין מתוק למלוח.
כך או כך, פירות וגבינות הם שידוך שחייבים לנסות, וביחד, הם מקפיצים כל מנה לגבהים גסטרונומיים.
גבינת ברי רכה עם תאנים, פירות יער או ענבים
מה עושים עם זה? צלייה קלה או פרוסות דקות על ברוסקטה משוחה בשמן זית.
קממבר עם ענבים, פירות יער, תאנים, אגסים או תפוחים
מה עושים עם זה? עוטפים בבצק ושולחים לתנור לצלייה או אפייה, כמילוי במאפים או כפרוסות על קרקר.
גבינת עיזים עם עגבניות, אפרסקים, אננס טרי, שזיפים או ענבים
מה עושים עם זה? צולים בתנור, מקרמלים עם דבש או סוכר, ממלאים בפירות מיובשים או מגלגלים כדורי גבינה ומצפים בשמן זית, חומץ בלסמי, עשבי תיבול ושברי אגוזים.
גבינות כחולות עם ענבים אדומים, דובדבנים או אגוזים קלויים
מה עושים עם זה? צולים בתנור, מקרמלים עם דבש או סוכר, מגלגלים כדורי גבינה ומצפים בשמן זית, חומץ בלסמי, עשבי תיבול ושברי אגוזים או ממלאים בפירות מיובשים.
ואיך אפשר בלי: גבינה בולגרית עם אבטיח
מה עושים עם זה? פרוסות עסיסיות כקינוח או סלט בזילוף שמן זית, בלסמי ונענע.