5רעיונות למנצ’יז מפירות למבוגרים בלבד [אידיאלייםלשעותהקשות]

5רעיונות למנצ’יז מפירות למבוגרים בלבד [אידיאלייםלשעותהקשות]

הפעם, אנחנו פונים למבוגרים בקהל. והערב, במקום חטיפים ושטויות, אתם הולכים לסגור את היום עם פירות. הכללים: מותר לכם להיות לבד או רק עם אורחים שאתם אוהבים, ואסור שזה ייקח יותר מ-10 דקות טופ. כי כבר נורא מאוחר ועבדתם מספיק קשה היום. נכון?

הילדים במיטות?
אלופים אתם.
התארגנתם על סדרה איכותית?
יופי.
התמקמתם על הספה?
מעולה.

ועכשיו – חכו!

הערב, במקום לצבור קלוריות ריקות (וטעימות),
יש לנו רעיון אחר (וטעים לא פחות):

מנצ’יז בספיישל אדישן למבוגרים מ*הפתעה בקהל* – פירות!
טריים, קפואים, גרוסים, טחונים לבד או כקומבו מנצח עם דברים שיש לכם במקרר.

מה אתם צריכים?

הרבה רצון טוב,
פירות שעושים שמח,
קצת גאדג’טים שיש לכם במטבח,
וזהו בעצם.

מוכנים?

מנצ’יז פירות מספר 1: ביסים של פרוזן יוגורט

איזו הברקה. איזו גאונות.
ניקח יוגורט וניצוק אותו לקערה גדולה, נערבב לתוכו (או מעליו) פירות מעוכים קלות (תותים, פירות יער, בננה, יו ניים איט), נזרוק בנונשלנטיות פקאן סיני, שוקולד גרוס, גרנולה או בוטנים,
ונקפיא בתבניות מעוצבות קטנות (אלה מהסיליקון – הכי קלות לתפעול), בערך שעה או יותר.

לדעתנו, הכי מושלם עם ‘בית הנייר’.

מנצ’יז פירות מספר 2: ענבי פרוזן

קל כך פשוט, קל כך טעים: רוחצים, מייבשים ומקפיאים בקופסא.
אחלה של סידור שקל לשלוף בכל פעם שאתם חייבים משהו מתוק. עכשיו.
למשל, עם ‘האשה הטובה’.

מנצ’יז פירות מספר 3: פירות מצופים בשוקולד של האייטיז

העיקרון פשוט: צובעים את הפרי בשכבת שוקולד מחוממת, בכמות ובעובי שרוצים – ומקפיאים.

כמעט כל פרי ילך פה כמו תותים (מתבקש), בננות, תפוזים, פירות יער, מנגו ועוד ועוד.

שוקולד מתוחכם עם שברי אגוזים, קרמל ואפילו מלח יקפיצו לשחקים, אבל בינינו, גם שוקולד מריר פשוט יעבוד יופי. התלבטנו בין ‘זרה’ לבין ‘הכתר’. מה דעתכם?

מנצ’יז פירות מספר 4: סלט פירות ברוטב שבחיים לא חשבתם עליו (לאנשים אמיצים)

סלט פירות אתם מכירים, אבל בחיים לא חשבתם לפזר מעל סלט הפירות הזה שבבים של צ’ילי, פפריקה חריפה בוערת או שבבי פלפל ירוק טרי. נכון?
אז הנה לכם.
קומבינציה חורכת לשון ודעת, של פירות מתוקים עם זץ של אש במינון שאתם מחליטים, ילך טוב עם ‘שובר שורות’.

מנצ’יז פירות מספר 5: תפוחים אפויים משוגעים (חכו עם הסטיגמה)

שמעתם ‘תפוחים אפויים’ וחזרתם בשנייה לסצינה הכוללת גם קיגעל ורגל קרושה? שכחו מזה!
התפוחים האלה? מגוחך כמה שהם טעימים.

מה צריך לעשות? נקנה תפוחים יפים וטריים, נרוקן, נאפה בחום נמוך עם סבלנות שהולכת ונגמרת, ואז – נמלא.

במה? במילויים שאין צורך לאפות ביחד עם התפוח, כמו:

קוביות תפוחים מבושלות עם חלבה וקינמון (במחבת, בנפרד),
גלידה שנמסה באיטיות על התפוח החם, יאמ (הגלידה – לא בתנור),
או יוגורט עם גרנולה ודבש.

ואם יש זמן והתארגנתם מראש הנה מילויים שאפשר לאפות ביחד ובתוך התפוח (כלומר, התפוח – הוא הבצק) כמו:

שבלול קינמון (ברור שמכינים לבד),
תערובת של עוגת גבינה,
תערובת של פאי תפוחים,
תערובת של עוגת גזר
וכל תערובת אחרת של עוגה אהובה.

המממ…על מה נמליץ הפעם? Suits? פאודה? מראה שחורה? מה?

 

* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.