אדום עולה– 5הברקות עם גרגרי רימונים במטבח

אדום עולה– 5הברקות עם גרגרי רימונים במטבח

בינינו, לא צריך להתאמץ הרבה כדי לשווק לכם את הרימון. אנחנו הרי רובנו מכורים אליו קשות, מחייכים כשהוא מופיע סוף סוף בשווקים (בסתיו) ונפרדים ממנו בדמעות אחרי שהוא הולך (באביב) – לחצי שנה ארוכה ארוכה. השגתם רימונים יפים? כאן תגלו מה אפשר לעשות עם רימונים במטבח.

מה שבטוח, כשהרימון מפרגן – הוא מפרגן מכל הלב.
לא רק שהוא אחד הפירות הטעימים שיש, הוא גם אחד המזינים ביותר.
רימון מכיל סיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמין C, ויטמין K, נוגדי חמצון, חומצה לינואלית, רכיבים אנטי בקטריאליים ואנטי דלקתיים ועוד ועוד.

בקיצור? חגיגה מזינה ומאוזנת בכל גרגר.

איפה הבעיה?
א. הרימון לא תמיד כאן עבורנו ו-ב. איך חותכים את זה?

שמחים ששאלתם.

קודם כל – נצלו את עונת הרימון וקנו רימונים.
כפרי מלכותי לא היינו מצפים, אבל הרימון רחוק מלהיות מפונק ושומר על טריות וגם מראה חתיכי לאורך זמן, גם מחוץ למקרר.
איזה רימון הכי כדאי לקנות? בחרו את הרימון היפה ביותר על המדף, בלי כתמים, בלי נקודות ובלי חברבורות – נקי ואחיד באדמדמותו מגבעול ועד כרבולת.

ועכשיו – נכיר 3 שיטות לחיתוך רימונים בפחות מ-2 דקות

שלפו את הסינר שקיבלתם, קיפלתם ושכחתם,
הכינו משטח נקי,
נשמו עמוק –
וגלו: קל בעצם לחתוך רימון.

כל אחד בוחר את השיטה שלו:

1. שיטת הכתר

שיטה לבשלנים מיומנים בה חותכים כיפה בחלקו העליון של הרימון ומחלצים גרגרים מכל פלח בטפיחות נחושות ועדינות. איך זה עובד? גלו כאן>

2. שיטת ההטבעה

קל, מהיר וחסר סיבוכים. חותכים רימון לחצי ומעסים אותו בתוך קערת מים, עד שהגרגרים נפרדים ושוקעים. פרטים מדויקים? תמצאו כאן>

3. שיטת החבטות העדינות

אידיאלי לממהרים: חובטים ברימון חצוי לתוך קערה גדולה בעזרת כף עץ, מסלקים חלקים בלתי רצויים ומקבלים גרגרי רימון בוהקים. איך בדיוק? גלו כאן>

איך שומרים על גרגרי הרימון רעננים ויפים?

אם רכשתם כמות יפה של רימונים, אחסנו אותם במקום יבש וקריר וללא אור שמש ישירה. אם תאחסנו אותם במקרר הם יישמרו בין חודשיים לשלושה, אולי אפילו יותר.

את גרגרי הרימון מומלץ לשמור בקופסה אטומה. אם הנחתם את היד על קופסאות ייעודיות לאחסון פירות וירקות, תגלו שהמסננת הקטנה בתחתית הקערה יעילה ביותר, ושומרת על גרגרי הרימון יבשים ושלמים יחסית.

עכשיו, מה עושים עם כל היהלומים האדמדמים האלה?

אם יש לכם סטוק של גרגרי רימון במקרר, אנחנו מקנאים.
זה מה שכדאי לעשות איתם:

מקשטים סלטים עם גרגרי רימון

גרגרי רימון, בהנחה וחולצו נכון מהפרי העקשן, הם מזרעי הפירות היפים ביותר שאפשר למצוא,
כך שלא צריך הרבה מהם כדי לשדרג מנה – גם במראה וגם בטעם.

משדרגים עוד יותר את קערת הבודהה

קערת בודהה עם גרגירי רימון

 

קערת הבודהה היא טרנד שמסרב להיעלם, ובצדק: כל כך הרבה היגיון בקערה אחת שמרכזת את כל מה שאנחנו צריכים – פחמימות (במידה ולא חובה), חלבונים מאיכות טובה והרבה ירקות בכל הצבעים ובכל הצורות.
גרגרי רימון הם הפינאלה: פריכים, יפים וטעימים במידה שקשה לתאר.

מפתיעים עם גרגרי רימון בצלחת חומוס (!)

אנחנו מכירים אנשים שנוהגים לפזר רימון מעל צלחת חומוס מעשה ידי בית, וגם מעל חצילים קלויים בגריל.

גרגירי רימון מעל חציל קלוי

נכון שעם התמונות האלה זה נראה כמו ‘איך לא חשבנו על זה קודם’?

בוקר טוב הוא בוקר מעולה עם גרגרי רימון

קערת מוזלי עם גרגירי רימון

איזו דרך להתחיל את היום.
מעל קערות מוזלי, טפיוקה, דייסה מהבילה או אפילו קערת הקורנפלקס הנורמטיבית – גרגרי רימון לא רק שיתנו לכם סיבים תזונתיים טובים, ויטמינים ומינרלים – אלא גם ביסים קראנצ’ים וכיפים על הבוקר.

משדרגים כהוגן מנות עיקריות, קינוחים ותוספות

גרגירי רימון כתיבול למנות עיקריות

כאן גילינו לכם איך מיץ רימונים יכול להשתלב במטבח בגזרת המנות הרציניות: כרוטב, בסיס לתבשיל או מרינדה, ציר רימונים שהולך נפלא עם תבשילי עוף ובשר, דגים וטופו, מנות אוריינטליות, פסטות וסלטי דגנים חמים.

רוצים לקשט את היצירות הטעימות שהכנתם?
קשטו את המנות המופלאות עם גרגרי רימון טריים קצת אחרי שיצאו מהתנור – והגישו מיד.

גרגירי רימון בקינוח

גם עוגות, קינוחי כוסות (טפיוקה! פודינג! מלבי!) ושלל מאפים יקבלו קיק מעניין עם גרגרי רימון, כטופינג מענג שנותן כיף ועניין (ורושם מעולה).

אז מה, עשינו לכם חשק לרימונים?
כנסו למטבח, בחרו מנה שאתם אוהבים ושלבו מיץ רימונים איכותי וגרגרי רימון – ומהר! תכף הם נעלמים.
רוצים לספר לנו איך יצא? צלמו וכתבו לנו כאן>