5 הברקות של שבירת שגרה בימים של שגרה
לא משנה לאיזה ז’אנר אתם שייכים – אלה שרק חיכו שהחגים ייגמרו, או אלה שספרו בחרדה את הרגעים לאחור – הנה זה קורה. אחרי החגים הגיע. ואיתו אוקיינוס של זמן. הרבה הרבה זמן. איך נצליח להפתיע את עצמנו בים השגרה?
לפני הכול, הרשו לנו להיות בלתי מגניבים בעליל ולהודות בכנות – שגרה זה דבר טוב.
עם כל הכבוד לפסטיבלים, המפגשים והסעודות הבלתי נגמרות, הדרך היחידה לסגל הרגלים טובים לאורח חיים בריא – פיזית ונפשית – היא השגרה.
התבנית הקבועה והשיטתית הזו (יש כאלה שיקראו לה אפילו ‘טייס אוטומטי’) של החיים, כולל כל המשבצות בדרך, גורמת לנו להרגיש שיש לנו שליטה על מהלך העניינים.
אבל רובנו נודה, ששגרה יכולה להיות גם מבאסת, במיוחד אחרי ההיי של תקופת החגים.
אז מה עושים? איך מצליחים ‘לשרוד’ עד פסק הזמן הבא?
קודם כל – משלימים עם העובדה שככל הנראה על רובנו יבואו שבועות ארוכים שיראו – פחות או יותר – אותו הדבר.
אחר כך, מבינים שזה לגמרי בסדר ואז – מנקדים אותם באירועים קטנים שוברי שגרה.
כאלה למשל.
רוצים לחשוב מחוץ לקופסא בתוך השגרה? איכלו יותר פירות
כבר כתבנו על הקשר בין אכילת פירות (הרבה פירות) למצב רוח טוב, והנה גילינו שלא רק שאכילה של פירות תגרום לנו להיות שמחים יותר, אלא גם יצירתיים יותר.
זה קורה, משום שהטירוזין מעלה את רמת הדופמין במוח, מה שמשפיע על רמת היצירתיות שלנו, מה שיכול לעזור לנו להבריק רעיונות חדשים בתוך השגרה.
היכן תמצאו טירוזין? בתפוחים, בננות, שקדים, אפרסקים, אבטיח וגם בזרעים ושקדים, אגוזים ושוקולד מריר.
בחרו בכל חודש רגע אחד (קטן) של ‘עשיתי את זה’
עבור רובנו, אתגרים גדולים וראויים כמו ‘להתנתק מהטלפון, לגמרי‘,
או ‘לרוץ 10 קילומטר חודש מהיום‘
או ‘ללמוד איך לנגן בגיטרה כמו ג’ימי הנדריקס‘ הם חלום.
למרבה הצער, הם גם נותרים בגדר חלום רחוק, משום שרובנו מאוהבים בתוצאה הסופית,
ולא מבינים שהמאבק להשגת התוצאה, הוא באמת מה שחשוב.
אז כדי לפשט, וגם כדי להוריד את הלחץ (הי, אף אחד לא מצפה שתהפוך למוצארט, בן אדם!)
ובעיקר כדי להפוך את החיים לקלים יותר, אנחנו ממליצים לחשוב בחתיכות קטנות.
כלומר – על אתגרים חדשים, קטנים ויומיומיים.
למשל, ‘החודש אני הולך להוריד בכל יום שעה אחת בלבד מזמן המסך שלי’, או – ‘השבוע ארוץ “רק” 3 קילומטר. אחר כך נראה’.
כאלה.
בכל שבוע – נסו לפחות מתכון אחד אותו לא בישלתם מעולם
לפעמים, המטבח מרגיש כמו “הנה עוד אחת מהמשימות השגרתיות הבלתי נגמרות של היום יום”.
אבל המטבח יכול להיות גם מגרש משחקים של כיף ויצירתיות, אם נתייחס אליו כך.
קודם כל – התחילו לשוטט ברשת. נסו לפתוח את הראש לרעיונות חדשים.
לכו לסופר, אבל במקום ללכת באותו המסלול ולבחור את אותם המוצרים, לכו במסלול שונה וקנו משהו אותו מעולם לא קניתם בעבר.
כשאתם חוזרים עמוסי שקיות ושנייה לפני שאתם מדליקים את הגז, עצרו, ומצאו מתכונים חדשים שמעולם לא ניסיתם.
האתר שלנו מלא במתכונים מעולים לסירים משביעים, משקאות ושייקים, סלטים ותוספות וקינוחים מושחתים. שוטטו בין המתכונים ובחרו את זה שהכי קורץ לכם.
קחו לכם את ‘אתגר מיץ התפוזים’
בהמשך לעצה הקודמת, ואם אתם באמת רוצים לבעוט בשגרה ולהרגיש יצירתיים (בחיים או במטבח), קחו מצרך אחד “רגיל” והתבוננו בו בדרך שונה לגמרי.
מיץ תפוזים, הוא דוגמא נפלאה.
כולנו רגילים לחשוב על מיץ תפוזים בתוך בקבוק או בכוס.
טעים ככל שיהיה, מעטים מאיתנו יודעים להתייחס אליו כבסיס מעולה למיליון ואחת דרכים אחרות: כזיגוג מאלף לתבשילי עוף, או כמרינדה מושלמת לטופו או כשכבה נוספת של פינוק לעוגה, עם זיגוג תפוזים נימוח.
הצלחנו לעניין אתכם? הנה עוד שימושים אחרים למיץ תפוזים.
והנה עצה אחרונה שתוכלו ליישם כבר היום – הרשו לעצמכם לבהות
הטכנולוגיה הביאה לחיים שלנו הזדמנויות של פעם בחיים, קהילה של אנשים שאנחנו אוהבים, כיף ועניין.
וזה אחלה.
הבעיה מתחילה כשהגבולות נעלמים, מה ששיבש את אחד החלקים היותר כיפיים של ‘להיות אנושי’ – בהייה חסרת תכלית.
אתם מבינים, כשבכל רגע נתון משהו מתרחש במסך – והי, אין ולא יהיה שום סיכוי שנפספס את זה – אנחנו מונעים מאיתנו פעולה חשובה ואפילו קריטית למצב הנפשי והבריאותי. שיעמום.
זה לא אנחנו אומרים אלא מחקרים שמצאו לחץ דם נמוך, סטרס נמוך ויצירתיות באמת יוצאת דופן, אצל אלו שהקפידו על כמה רגעים טובים של “משעמם לי”.
לכן, קחו לעצמכם כמה רגעים, והכריזו על ‘צום דיגיטלי’.
כבו את הרשת ואם המצב באמת קשה – פשוט כבו את המכשיר.
שבו – ואל תעשו כלום. תופתעו איזה רעיונות יצירתיים יעלו לכם פתאום.
והי, שתהיה חזרה מעולה לשגרה!
ט.ל.ח.
אין לראות בדברים מעין הצעה או המלצה.