סלט חסה מושלם
קבלו את היחס המדויק בין עלי חסה פריכים לויניגרט לימון חמצמץ מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסלטים ותוספות
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות
זמן הכנה
20 דקות
כמות
4 מנות
מצרכים:
לויניגרט:
2 כפיות גדושות של משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת
רבע כוס שמן זית
½ כפית חרדל דיז’ון
שן שום, כתושה
מלח לפי הטעם
לסלט:
ראש גדול ויפה של חסה ערבית
שני מלפפונים
חצי בצל סגול גדול
4-5 תאנים יפות
חופן (30 גרם) גרעיני דלעת קלופים
-
null
- נכין את הויניגרט: נניח את כל המרכיבים בקערה קטנה, נערבב היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. נטעם ונתקן תיבול, נניח בצד.
-
נקלה את גרעיני הדלעת על מחבת יבשה (ללא שמן), כמה דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ.
ניזהר מאד שלא לשרוף. - נחתוך את החסה לפיסות לא גדולות, נפרוס את המלפפונים לעיגולים דקים ונפרוס את הבצל הסגול לטבעות דקות. את התאנים נחתוך לרבעים או שמיניות, תלוי בגודלן.
-
נערבב בקערה גדולה את החסה, המלפפון, הבצל והתאנים ביחד עם הויניגרט.
נעביר לקערת הגשה ונפזר מעל את גרעיני הדלעת הקלופים.
נגיש מיד.