סלט חסה מושלם

סלט חסה מושלם

קבלו את היחס המדויק בין עלי חסה פריכים לויניגרט לימון חמצמץ מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסלטים ותוספות

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות

זמן הכנה 20 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

2 כפיות גדושות של משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

רבע כוס שמן זית

½ כפית חרדל דיז’ון

שן שום, כתושה

מלח לפי הטעם

 

לסלט:

ראש גדול ויפה של חסה ערבית

שני מלפפונים

חצי בצל סגול גדול

4-5 תאנים יפות

חופן (30 גרם) גרעיני דלעת קלופים

  • null image
    null
  • נכין את הויניגרט: נניח את כל המרכיבים בקערה קטנה, נערבב היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. נטעם ונתקן תיבול, נניח בצד.
  • נקלה את גרעיני הדלעת על מחבת יבשה (ללא שמן), כמה דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ.
    ניזהר מאד שלא לשרוף.
  • נחתוך את החסה לפיסות לא גדולות, נפרוס את המלפפונים לעיגולים דקים ונפרוס את הבצל הסגול לטבעות דקות. את התאנים נחתוך לרבעים או שמיניות, תלוי בגודלן.
  • נערבב בקערה גדולה את החסה, המלפפון, הבצל והתאנים ביחד עם הויניגרט.
    נעביר לקערת הגשה ונפזר מעל את גרעיני הדלעת הקלופים.
    נגיש מיד.