פודינג תפוח בננה ,טופי וקצפת בכוסות אישיות
איזה כיף לסיים כך ארוחה - פודינג אישי עם שורה ארוכה של פינוקים: טופי, בננות ומיץ תפוחים רענן וטעים. טיפטיפה עבודה ויופי של רושם על השולחן.
רות אוליבר קינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
זמן הכנה
עד שעה
כמות
10-12 מנות אישיות
מצרכים:
30 עוגיות בטעם וניל
1 כף ג’לטין
1/2 כוס מיץ תפוחים צלול פריגת
לקרם תפוח בננה
240 מ”ל (2 כוסות) מיץ תפוחים צלול פריגת
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
35 גרם (1/4 כוס) קורנפלור
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 בננה חתוכה לקוביות קטנות
1 מכל שמנת מתוקה
לטופי
20 סוכריות טופי רכות
4 כפות חלב
לקישוט
1-2 בננות פרוסות
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
-
null
- נשבור עוגיות חמאה לחתיכות גסות, נרפד את תחתית הכוסות בשכבה אחידה.
- נרכך את הג’לטין: נערבב ג’לטין עם חצי כוס מיץ תפוחים ונניח בצד ל -10 דקות.
- בסיר קטן נערבב מיץ תפוחים, שמנת מתוקה, קורנפלור, סוכר וקוביות בננה. נבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שהתערובת רותחת ומבעבעת. נסיר מהאש, נוסיף ג’לטין מרוכך ונערבב. נקרר את התערובת לטמפרטורת החדר.
- נקציף שמנת מתוקה לקצף יציב אך לא קשה, ונקפל לתערובת התפוח בננה. נניח את המסה בכוסות האישיות מעל שברי העוגיות עד לחצי גובה הכוסות, נעביר למקפיא לשעה.
- נמיס בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה סוכריות טופי וחלב תוך כדי ערבוב, עד קבלת תערובת טופי נוזלית.
- נקציף שמנת מתוקה עם סוכר לקצף יציב. נניח בכל כוס פרוסות בננה, נזלף מעל את תערובת הטופי בכפית, נקשט בקצפת ונגיש מיד.