עובדות מפתיעות על מיץ תפוזים

עובדות מפתיעות על מיץ תפוזים

שימו בקבוק מיץ תפוזים סחוט על השולחן, וחכו 50 שניות. לא רק שהוא יעלם, אלא גם תיתפסו כמארחים הכי תותחים שיש. ואם תשלפו את אחת העובדות האלה על מיץ תפוזים, אז בכלל.

ככאלה שנמצאים בעסקי המיצים כבר לא מעט זמן, גילינו תופעה מעניינת שכנראה לא תפתיע אתכם:
אם נציב שורה של בקבוקי מיצים ומשקאות על השולחן, זה שייגמר הכי מהר יהיה מיץ התפוזים, עם עדיפות משמעותית למיץ תפוזים סחוט.

נשמע לכם מוכר?

אז הנה עוד עובדה עם גיבוי מחקרי – מיץ התפוזים הוא אחד המשקאות הפופולריים והאהובים בעולם.

בארה”ב מיץ תפוזים נחשב לנוכחות חובה על שולחן ארוחת הבוקר. פלורידה, שהיא יצרנית התפוזים הגדולה במדינה אפילו הכריזה על מיץ התפוזים כמשקה הלאומי במדינה, ועל פרח פריחת התפוז הלבן – לפרח הלאומי.

מיץ תפוזים בארוחת בוקר

מיץ תפוזים משקה חובה בארוחת בוקר

כן, עד כדי כך הם אוהבים את הנוזל הכתום-צהוב הזה.

מה יש בו במיץ התפוזים שהופך לבחירה המועדפת על כולם כמעט?

אולי הטעם הייחודי של שילוב בין מתקתק וחמצמץ, אולי העובדה שיש בכוס אחת כמות ויטמין סי בכמות גבוהה ואולי, זו פשוט תחושה של רעננות ומרץ ופינוק וטעם פשוט מעולה. בכל לגימה.

יש לכם תפוזים על השיש, או אולי מיץ תפוזים במקרר?

קדימה, שלפו מסחטה או רק כוס, התיישבו וגלו עוד כמה עובדות בלתי הכרחיות וסופר מגניבות על המשקה האהוב העולם.

1. גם אנחנו לא האמנו, אבל מסתבר שתפוז – שמופיע לראשונה באסיה לפני אלפי אלפי שנים – הוא בכלל הכלאה בין פומלה למנדרינה.

2. שנחזור לשיעורי אנגלית הראשונים לרגע? – – אז, למה קוראים לOrange ,Orange?
בגלל שהוא כתום, נכון?
שונאים לומר לכם את זה, אבל לא.
בעצם, Orange הינו שיבוש של המילה ‘תפוז’ בסנסקריט – שהיא אחת השפות האסייתיות הקדומות בעולם – נאראנג’ה (Naranga.)

3. איזה עץ גיבור.
עץ תפוז יכול לחיות עד ל-100 שנה בערך, ועוד עובדה: פרי התפוז הוא הפרי המעובד ביותר בעולם.
רק בשנה שעברה יוצרו יותר מ-50 מיליון (!) טונות של תפוזים, שזה המון המון המון תפוזים על הפלאנטה.

עץ תפוזים

4. מיץ התפוזים נולד, כמו הברקות נוספות כתוצאה מחוסר ברירה.

שמעו סיפור: בשנת 1910 החקלאים בקליפורניה התמודדו עם יבול מוצלח מהרגיל, מוצלח כל כך עד שנאלצו לשקול השמדה של 30% מעצי הפרי.
למה הם לא הכינו פשוט גלונים של מיץ תפוזים, אתם שואלים?
מקררים.
כלומר, חוסר במקררים.
(וכידוע, מיץ תפוזים שנשכח על השולחן במטבח – עתיד להיזרק לפח.)

אז מה הציל את היבול והוליד את אחד מענפי החקלאות המניבים ביותר בעולם?

דבר ראשון, הומצאה שיטת הפסטור.
ופחות או יותר במקביל, פותחה מסילת הרכבת הבין-ארצית.
עכשיו, נפתחו בפני החקלאים שערי גן עדן: מסות של מיץ תפוזים עשו דרכן צפונה ודרומה לכל חלקי היבשת.

האמריקאים התאהבו בו, עד שהחליף את מקומו של המשקה הרשמי הקודם של ארוחת הבוקר – משקה פירות מבושלים. יאק.

מיץ תפוזים

מיץ תפוזים המשקה הפופולארי בעולם

5. וכן, סבתא צדקה. בכוס מיץ תפוזים יש ערכים מזינים.

כוס מיץ תפוזים אחת, שימו לב, מכילה לפחות 80% מהקצובה היומית המומלצת לאדם מבוגר של ויטמין C, וזה טוב לנו כי כידוע, ויטמין C הוא אחד הוויטמינים החיוניים לפעילות מערכת החיסון.

מה עוד יש בכוס מיץ תפוזים?

מיץ תפוזים הוא מקור תזונתי עשיר במינרלים חשובים כמו אשלגן, תיאמין (ויטמין B1) וחומצה פולית, וגם בנוגדי חמצון שיכולים להקטין את הנזקים של תהליכי חמצון המתרחשים בגוף.

כל תפוז והטעם שלו

הפרי הנדיב והמפרגן הזה, מתאים את עצמו לכל אחד:
יש זנים יותר חמצמצים, יש זנים יותר מתוקים,
ויש זנים ממש נפוצים, עליהם גדלנו כולנו:

תפוז שמוטי: תפוז שמוטי ידוע לכם יותר כתפוז ג’אפה, שכיכב בשווקי העולם והביא לנו גאווה וכבוד.
זן שמוטי גדל כאן, בפרדסים בישראל, צורתו אובלית ולו פלחים מוצקים וטעימים, אידיאליים לאכילה או סלט פירות.

תפוז ולנסיה: מגיע אלינו הישר מדרום אפריקה, בעל קליפה דקה, עגול, עסיסי ומתוק, אידיאלי למיץ ונוח לקילוף.

נו, עשינו לכם חשק למיץ תפוזים (לא משנה מאיזה צבע)?
אז למה אתם מחכים? קליק לכל המיצים הסחוטים שלנו

 

ט.ל.ח אין לראות בתוכן זה הצעה או המלצה