משקאות מפירות בגישה קצת שונה
קחו את כוסות האורחים הבנאליות שבארון של ‘המיוחדים’, ועשו לעצמכם טובה – שימו אותן בצד. במקום אלו, נסו להגיש משקאות פרי קצת פחות שגרתיים.
אירוח בבית הוא אולי אחד התענוגות היותר פשוטים וזמינים של החיים.
כשאין זמן, כוח או תקציב לצאת, ויש סיבה –
פשוט אין כמו מסיבה במקום הנעים, הנוח ומעורר ההשראה ביותר בעולם:
הבית שלכם.
והפעם, נניח את התפריט הלעיס בצד, ונתמקד דווקא בבר המשקאות.
בר משקאות הוכח כתרופה בדוקה לשבירת קרחונים, איחוד קרובים רחוקים ופתיחת תיבת סודות כמוסים.
(הסיבות בשלן התכנסנו, תכל’ס.)
קבלו,
3 רעיונות להגשת משקאות מפירות
1. על הקצה
‘לתקוע’ פרוסת לימון על שפת הכוס, כל אחד יודע ויכול אבל הי, מתי בפעם האחרונה הגשתם משקה פירות מרענן עם פרוסונת אבטיח און טופ?
חותכים אבטיח בקלי קלות, ואת הפרוסות הדקות מעצבים לפרוסות קטנטנות עוד יותר, עם דגש אחד קטן וחשוב – אל תוותרו על הקליפה! הניגוד המהמם בין ירוק ואדום הוא הוא הכוכב כאן.
2. אבטיח באבטיח – איך לא חשבו על זה קודם?
איזו דרך מושלמת להגיש שייק אבטיח, באבטיח!
לסתות יפערו, אורחים ישרקו ותכולת הפרי תיעלם תוך דקות, עם טכניקה קלה לביצוע.
מה עושים?
נחצה את האבטיח ביחס של 3/4-רבע (ה-3/4 הוא החלק התחתון), תוך הקפדה על חיתוך ישר לאורך שפת האבטיח.
את החלק הקטן יותר נניח רגע בצד, ואת החלק הגדול נניח על קרש החיתוך, על הקליפה: שפת האבטיח החתוך והאדום למעלה, הקליפה הירוקה למטה (מתנדנד קצת, לא נורא – נחתוך בזהירות את חלקו התחתון של האבטיח וניצור בסיס יציב.)
ועכשיו – בעזרת כפית נדאג להוציא את כל תכולת האבטיח, ונקבל ערימה של חתיכות פרי והרבה הרבה מיץ, מהם נכין שייק:
נרסק את כל הפרי בבלנדר בתוספת פירות שאוהבים, שוט או יותר של משקה אלכוהולי (אם מרשים לכם) ואפילו נענע.
את השייק האדום-זרחני הזה נמזוג בזהירות לתוך קערת האבטיח שהכינונו מראש, ננעץ קשים צבעוניים, קוביות קרח ואפילו כדורי פירות קטנטנים. להיט, אנחנו אומרים לכם.
3. שקשקו אותה
רגע, מי אמר שאתם צריכים לעשות את כל העבודה? תנו לאורחים שלכם לשקשק בעצמם.
הכינו מראש בקערות יפות:
1. פירות מכל הסוגים וכל המינים (חתוכים אסתטית לריבועים או עגולים): אבטיח, מלון, ענבים, בננות, פירות יער, יו ניים איט.
2. עשבי תיבול ארומטיים ומעולים: נענע, לימונית ואפילו רוזמרין או קורנית.
3. מבחר משקאות פרי בטעמים שונים (אפשר גם קפואים ומוכנים להגשה): אשכולית, תפוזים, תפוחים, אננס או רימונים.
4. צנצנות זכוכית מתוקות בגדלים שונים (עם מכסים! וקשים!)
5. אם מותר ואפשרי, אלכוהול: קשאסה, רום, ליקרים שונים וגם וודקה בטעמים.
6. ו-3 בלנדרים לכל הפחות (או כתלות במספר האורחים).
ועכשיו,
סדרו בשורה יפה (עדיף על גבי מזנון הגשה מעורר השראה, עדיף עם זרי פרחים ושאר קישוטים) את כל הכבודה:
קערות הפרי, הצנצנות, המיצים והעשבים, וקרח! אל תשכחו קרח.
הנחו את האורחים לבחור לפי טעמם, את משקה הפרות המועדף עליהם, וקדימה – לשקשק.