לביבות גבינה מתובלות בסלסה של סלק ורימונים (גרסה מטוגנתו אפויה)
איזה כיף של לביבות, מתאימות לארוחת בוקר, צהריים, ערב - רק תגידו מתי! כאן הוספנו להן סלסת סלק-רימונים מעניינת, ו-2 גרסאות להכנה, אחת מטוגנת, אחת אפויה.
רות אוליבר שף קונדיטורסלטים ותוספות קינוחים מושחתים
זמן הכנה
כ-30 דקות
כמות
כ- 25 לביבות
מצרכים:
ללביבות:
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח (210 גרם)
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
300 גרם גבינת טוב טעם / טבורוג (גבינה לבנה יבשה)
כפית גדושה חרדל1 שן שום כתושה (אופציונלי)
2 ביצים טרופות
שמן עמוק לטיגון
סלסה סלק ורימונים:
3 סלקים מבושלים קצוצים דק (לממהרים: באריזת ואקום)
1 כף מיץ לימון מעט גרדת לימון
2 כפות סוכר
1 ו-1/2 כוס מיץ רימונים טבעי של פריגת
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי)
1/4 כוס גרעיני חמנייה
2 כפות שמן זית
קורט מלח
-
null
- נכין את הבצק: נערבב בקערה את החומרים היבשים, נוסיף גבינה, שום וביצים, נלוש לקבלת בצק רך ודביק מעט אך נעים ונוח לעבודה. נקמח משטח עבודה, נניח את הבצק ונקמח מכל הצדדים.
- בעזרת מערוך נשטח את הבצק למשטח בעובי של כ-2 ס”מ. נקרוץ בבצק המשוטח עיגולים בקוטר 3 ס”מ. נחמם שמן עמוק לטיגון, נכניס פנימה את העיגולים ונטגן כ- 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- לחובבי האפייה: נניח את הלביבות על נייר אפיה, ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-18 דקות עד להזהבה.
- נכין את הסלסה: נחתוך סלק לקוביות קטנטנות. נוסיף לימון, סוכר ומיץ רימונים ונביא לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונבשל עד שכמות הנוזלים תצטמצם לכדי רבע כוס. נסיר מהאש, נוסיף שום, פלפל, מלח ושמן ונערבב.
- נגיש את הלביבות החמות עם הסלסה.