לחמניות רכות במלית קצפת בניחוח אפרסק בסגנון מריטוצו איטלקי
בא לכם טעים - אבל לא בא לכם לטגן? איזה מתכון הכנו לכם. הישר מאיטליה, קבלו לחמניות נימוחות במילוי קצפתי עשיר בניחוח אפרסק. קינוח שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו.
רות אוליבר שף קונדיטורקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
זמן הכנה
כ-60 דקות
כמות
10 לחמניות
מצרכים:
ללחמניות
500 גרם קמח לחם (שטיבל מספר 2)
30 גרם קורנפלור (2 כפות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
5 גרם מלח
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
1 ביצה
120 מ”ל חלב (1/2 כוס)
180 מ”ל (3/4 כוס) משקה קל טעם אפרסק צלול של פריגת
50 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120 מ”ל (1/2 כוס) משקה קל טעם אפרסק צלול של פריגת
-
null
- נניח את כל החומרים (למעט משקה קל אפרסקים) בקערת מיקסר עם וו לישה, ונערבל מספר דקות. נוסיף את המשקה בזרם דק בפעולת הערבול ונלוש כ-8 דקות, עד שנקבל בצק רך הנפרד מדפנות הקערה בזמן הלישה.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד, ונתפיח להכפלת הנפח.
- נחלק את הבצק ל- 10 יחידות, נכדרר לכדורים בצורת אליפסה, נניח על תבנית שטוחה מרופדת בניר אפייה ובמרווחים גדולים, נתפיח שוב להכפלת הנפח. נחמם תנור ל-190 מעלות ונאפה את הלחמניות כ 25 – 20 דקות או עד להזהבה.
- נכין את הזיגוג: בזמן שהלחמניות בתנור נרתיח בסיר 1/2 כוס משקה קל בטעם אפרסק עם הסוכר, עד שהסוכר נמס. נאפשר עוד כ- 5 דקות של רתיחה עדינה, נסיר מהאש ונשמור בצד.
- את הזיגוג נמרח בעזרת מברשת על הלחמניות החמות ברגע בו יוצאות מהתנור, ונאפשר קירור.
- נכין את המילוי: נשים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר, וכף משקה אפרסק מרוכז קפוא. נקציף במהירות בינונית לקצפת יציבה, ונעביר לשק זילוף.
- נמלא את הלחמניות: נחתוך חריץ עמוק לאורך כל לחמנייה במרכזה ונמלא בכמות נאה של מילוי קצפתי עשיר וטעים. נגיש מיד. (ניתן לשמור את מילוי הקצפת במקרר עד למועד ההגשה הרצוי.)