פילאף אורז חגיגי
לחובבי האורז - קבלו מתכון חגיגה, עם עושר של פירות מיובשים, תיבול מיוחד ומרכיב סודי אחד שאף אחד לא יבין מהו. חוץ מכם! (משקה קל מנגו. באורז. ששש).
רות אוליבר סלטים ותוספות
זמן הכנה
עד שעה
כמות
6-8 סועדים
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי
4 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים למקלונים דקים
3 כפות שקדים פרוסים קלויים
3 כוסות משקה קל צלול טעם מנגו
6 כפות צימוקים כהים
1/2 כוס פירות מיובשים קצוצים לפי בחירה (כמו משמשים חמוציות או תאנים)
1 כף כורכום או אבקת מרק (או גם וגם)
1 כף בהרט
1/4 כפית קינמון
1 כפית גדשה מלח
50 גרם חמאה או שמן
1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה או נענע)
להגשה
3 כפות שקדים פרוסים קלויים
-
null
- נשטוף את האורז תחת זרם מים, נשרה בקערה למשך 10 דקות, נשטוף ונסנן.
- בסיר בו נבשל את האורז נזהיב את הבצל ב- 2 כפות חמאה או שמן, נוסיף שקדים פרוסים, פירות יבשים ואורז, נטגן יחד תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות.
- נוסיף 3 כוסות משקה קל צלול טעם מנגו, נערבב, נוסיף מלח ותבלינים, נביא לרתיחה וננמיך את הלהבה, נכסה ונבשל על אש נמוכה עד שהנוזלים ייספגו כ- 20 דקות.
- בעזרת מזלג ‘נפתח’ את האורז, על ידי תנועות אוורור עדינות ונפריד בין הגרגרים.
- נוסיף קינמון ועישבי תיבול קצוצים, נערבב בעדינות, נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה למינימום למשך 15 דקות.
- נכבה את האש, נכסה את הסיר במגבת ונניח לו למשך כ- 20 דקות. נערבב בעדינות לפני ההגשה.