יש לכם אומץ? בפעם הבאה שבאים אורחים הגישו מרקים מפירות (כן–למנה ראשונה)
מרקים מפירות הם דרך מעולה לעשות רושם על אורחים. גם קרירים, גם עשירים בטעמים ומוגשים בצורה בהחלט לא סטנדרטית. אבל גם אתם לא.
אנחנו מוכנים להתערב על סכום גבוה, שאת רוב מרקי הפירות הללו לא יצא לרובכם לטעום.
אבל למה לא, בעצם?
מרקים מפירות טריים באים עם כל הערכים התזונתיים הטובים שבפירות, מה שנותן לכם ציון גבוה מאד על השתדלות לחיות נכון ומאוזן, פלוס – הם מאד מאד טעימים.
נשים לרגע את מרק המלפפונים והאבטיחים הבנאליים (והמעולים) בצד.
קבלו 3 רעיונות אחרים למרקי פירות פרשים ומעולים – ללא בישול או עבודה קשה – שתוכלו להגיש לא רק כמנה אחרונה, אלא גם כמנה ראשונה מרעננת ומדליקה.
מוכנים עם הבלנדר?
1. מרק אבוקדו שלא מהעולם הזה
זה שאבוקדו הוא פרי ולא ירק – כבר הבנו. זה שהוא פרי-על גיבור, מלא בשומנים מזינים, סיבים, מינרלים וויטמינים – הפנמנו.
עכשיו, בואו תראו מה עוד אפשר לעשות מהפרי המופלא הזה – וזה מרק קר.
טחון היטב עם בצלצלי שאלוט, עגבניות באיכות מעולה, מיץ לימון, מלח ופלפל. ו ז ה ו.
שלמות.
רוצים להשקיע עוד קצת? בשלו קישואים, או שומר או פטריות – או כולם יחדיו – וצרפו לשלב הטחינה של המרק.
רוצים תוצאה מושלמת ממש ממש? שדכו לו ציר עוף או ירקות קר.
עוד רעיונות? מלפפון טחון, קרם קוקוס, עלי מנטה, עלי בזיליקום, קוביות גבינה או טופו או עוף.
(הערה חשובה: רק אל תשכחו לשכוח את האבוקדו בצד לכמה ימים – אתם רוצים את האבוקדו הכי בשל ומעיך בקערה).
2. מרק תות שדה חרפרף, קליל ואלגנטי
מופע של זיקוקי דינור בכל לגימה, זה מה שקורה כאן.
מרק התותים הזה לא חייב להיות אובר מתוק, דווקא כדאי לנסות לשדך לו עקיצה קלה של צ’ילי או כמה טיפות של טבסקו, כך שהוא בהחלט יכול לככב כמנה ראשונה.
ואם בכל זאת תרצו כקינוח, מרק התותים מקבל כל תוספת בסבר פנים יפות: שמנת מתוקה, וניל, יוגורט או גבינה רכה ומתקתקה.
ובין ביס לביס, טוב לדעת שתותים (וכן, כדאי להקפיד לרכוש כאלה עם פחות ריסוס), באים עם ערכים תזונתיים טובים, ויטמינים, מינרלים ואפילו סידן, ועם – כמה מפתיע – לא הרבה קלוריות באופן יחסי.
מרק מלון עם הפתעות
מי היה מאמין, שהפרי עם הטעם היותר “חיוור” על המדף, יחסית לשחקנים אחרים, יכול לנפק כזו תוצאה?
על מה אנחנו מדברים? קודם כל – על אופן ההכנה הקל, ואחר כך,
על העובדה שאפשר להוסיף כאן כמעט כל מחזק שתרצו, החל מאלכוהול, חומץ בלסמי, מנטה ושום, למנה מרירה מענגת, ועד לקינמון, מיץ תפוזים, וניל, יוגורט או גבינה רכה ושמנה, לפינאלה מעולה לארוחה רבת מנות.
ולמה דווקא מלון? משום הוא מכיל ויטמינים ומינרלים, ואם תבחרו במלון כתום, תקבלו גם נוגדי חמצון, וערכים העשויים לתרום למערכת חיסונית תקינה.
עם כל זה, עכשיו תכל’ס מה שנשאר לכם, זה להחליט את מי מזמינים לשבת בצהריים.
* אין לראות בכל האמור מעין הצעה או המלצה.