קינוח שלמות בצנצנת :ג’לי תפוחים וקרם שמנת ,עם תפוחים מקורמלים ואגוזים (חלבי או פרווה)
קצת עבודה והרבה סיפוק עצמי, עם שילוב טעמים שמימי
רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
מצרכים:
לג’לי תפוח
80 מ”ל מים (1/3 כוס)
15 גרם ג’לטין (3 כפיות אבקת ג’לטין או שקית אחת)
300 מ”ל משקה קל תפוחים של פריגת (כוס ורבע)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
לקרם שמנת חמוצה
125 מ”ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה (חצי כוס)
75 גרם סוכר (1/3 כוס)
100 גרם שמנת חמוצה של פעם או קרם קוקוס מעורבב בכפית לימון (1/2 כוס פחות כף) לגרסה פרווה
1 כפית תמצית וניל
לתפוחים מקורמלים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
5 תפוחי עץ גראנד סמיט (הירוקים) מקולפים מגולענים וחתוכים לשמיניות
-
null
- נכין את הג’לי: נערבב בקערה קטנה את אבקת הג’לטין עם המים, ונניח בצד ל 10 דקות לספיחת נוזלים וריכוך. בסיר קטן נחמם על האש מיץ תפוחים של פריגת עם הסוכר בערבוב נמרץ, עד להמסת הסוכר לחלוטין. נסיר מהאש. נוסיף את תערובת הג’לטין מרוכך ונערבב עד להמסה מוחלטת. ניצוק את המסה לכוסות יפות ואישיות או לצנצנות, רק עד ל- 1/4 גובה הכוס או הצנצנת. נצנן.
- נכין את קרם השמנת החמוצה: נקציף במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר לקרם יציב. נערבב שמנת של פעם (או קרם הקוקוס) ותמצית וניל ונקפל לתוך הקצפת. נעביר את המסה לשק זילוף.
- נכין את התפוחים המקורמלים: נמיס בסיר קטן על האש את הסוכר, ונשגיח בזהירות עד שיהפוך לקרמל. נוסיף את התפוחים לסיר, ונאפשר להם להגיר נוזלים תוך כדי ערבוב עדין. נמשיך בבישול עד לצמצום הנוזלים, נוסיף חמאה, נערבב שוב ונצנן היטב.
- נכין את תערובת האגוזים: נערבב בקערה את האגוזים השבורים עם כף החלב, נוסיף אבקת סוכר ונערבב היטב. נעביר את תערובת האגוזים למחבת יבשה תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית, עד שהאגוזים משנים מעט את צבעם ומעלים ריח. נצנן.
- נרכיב את המנה: נזלף את קרם השמנת החמוצה על הג’לי, מעליו נניח את התפוחים המקורמלים ונפזר את תערובת האגוזים. נגיש מיד.