קטנה ומעולה :3 סיבות טובות לאכול יותר קלמנטינות
היא באה בגודל מושלם (ומתלבשת בול על כף היד), טעימה בטירוף ומלאה בערכים תזונתיים. פלא שהקלמנטינה הפכה לנשנוש מזין מבוקש?
אנחנו רגילים לתת מקום של כבוד לאח הבכור, התפוז.
אבל הנציגה הקטנה יותר במשפחה, הקלמנטינה, דורשת שנשים אליה ♥ וכדאי שנקשיב לה, משום שהקפסולה הכתומה הזו היא מקור די רציני לערכים תזונתיים.
אילו למשל?
נתחיל בנציג הקבוע של פירות ההדר – הויטמין C שאליו מצטרפים גם ויטמינים חשובים נוספים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, שלא לדבר על טעם מקסים (איפשהו בין מתוק לחמוץ באיזון מושלם) ויתרון היתרונות – קל פי אלף לקלף אותן מכל פרי הדר אחר.
איך הקלמנטינה נולדה?
כמו כל הדברים הטובים, ממש בטעות.
כומר אחד, קלמנט (א-הא!) רודייה שמו, מצא לו משחק מעניין – הכלאה של זני פירות שונים.
כך, מהכלאה של טנג’רין וחושחש, נולדה הקלמנטינה.
לא מעט שנים קדימה, ובחסות הטכנולוגיה שהפכה את הפרי לתענוג למפונקים (מעט מאד גרעינים אם בכלל, קליפה שהכי קל לסלק), הוכרזה הקלמנטינה באופן לא רשמי כממתק הבריא של ילדי ישראל והעולם, וקל למצוא אותה בכל קופסת ארוחת 10 המכבדת את עצמה.
אז לכבוד מעצמת הבריאות והטעם שהיא, הנה כל הסיבות להכניס יותר קלמנטינות לתזונה היומית, וגם כמה רעיונות נחמדים ליהנות ממנה לאורך כל היום.
קלמנטינה טובה למערכת החיסון
קלמנטינה אחת בינונית מכילה כ—40%, מהקצובה היומית המומלצת לאדם בוגר של ויטמין C (נחזור על זה שוב. מדובר בקלמנטינה אחת!), שהוא כידוע, מהויטמינים החשובים במערכת החיסון שלנו.
למה?
כאשר הגוף מתמודד עם וירוסים, חיידקים ומחוללי דלקות וזיהומים, התאים של מערכת החיסון צורכים ויטמין C בכמויות גבוהות.
האדם אינו יודע לייצר ויטמין C בעצמו, ולכן מומלץ מאד להגביר צריכה של ויטמין C, בכל מצב בו יש צורך לחזק את מערכת החיסון.
קלמנטינה טובה למערכת העיכול
בקלמנטינה יש סיבים תזונתיים, (במעמד זה נמליץ לכם לא להסיר את הקרום הלבן המקיף את הקלמנטינה. הוא מכיל המון סיבים טובים), שהם רכיבים העלולים לסייע לתהליכי העיכול, למניעת עצירות ולתחושת שובע לאורך זמן.
קלמנטינה טובה למניעת תהליכי הזדקנות ומניעת מחלות
קלמנטינה מכילה נוגדי חמצון העשויים לסייע במלחמה כנגד רדיקלים חופשיים, אותם גורמים המאיצים את הזדקנות עור הפנים והופעה של מחלות שונות.
בנוסף, קלמנטינה מכילה כאמור ויטמין C שמשחק תפקיד חשוב ביצירת קולגן, שהוא חלבון חשוב ביותר למראה עור מוצק וחיוני.
הבנו. קלמנטינה זה טוב. אבל, איך מכניסים יותר קלמנטינה לתזונה היומית?
קודם כל – הכי טוב ליהנות מקלמנטינות טריות ככה, כמו שהן.
חוצמזה, מיץ קלמנטינה טעים ומרענן, יספק את כל הערכים הטובים שמגיעים עם הקלמנטינה (כמו ויטמין C ואשלגן) ויכול להיות טוויסט מעניין מאד ברוטב לסלט, רוטב למרינדה או בתבשילי קדירה.
מיץ קלמנטינות ילך יופי גם במגוון עצום של שייקים (רק להוסיף בננות, פירות יער קפואים ופיסת ג’ינג’ר, וקיבלתם בוסט אנרגטי סופר מזין ואפילו משביע), או בקוקטיילים חגיגיים.
פלחי קלמנטינה בגודל ביס (בלי גרעינים!) יכולים להקפיץ כל סלט חסה משמים למקומות אחרים, ואפשר גם לשלב פלחי קלמנטינה בתבנית העוף, הבשר או התחליפים השונים.
לבריאות! בתיאבון!
אין לראות בתוכן זה משום המלצה או הצעה. ט.ל.ח.