עוף בתנור עם תפוחי אדמה במשרה תפוזים ותבלינים

עוף בתנור עם תפוחי אדמה במשרה תפוזים ותבלינים

מגש של עונג ביתי, חמים ומנחם עם עוף רך ברוטב מיץ תפוזים קלאסי עסיסי. אורז לבן, פירה או קוסקוס - ואתם מסודרים.

רות אוליבר סירים משביעים

זמן הכנה עד שעה
כמות 6-8 מנות

מצרכים:

8 חלקי עוף (ירכיים או שוקיים)

10 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחצויים לאורכם

למשרה:

1 כוס מיץ סחוט תפוזים קלאסי פריגת

1 כף פפריקה

1 כפית זרעי כוסברה טחון

1/4 כוס סויה

1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס סילאן

4 שיני שום קצוצות

3 גבעולי טימין

מלח

פלפל שחור גרוס

  • null image
    null
  • נחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • נערבב את חומרי המשרה בקערה גדולה.
    נוסף את חלקי העוף ותפוחי האדמה, נערבב היטב.
  • נעביר לתבנית מלבנית מתאימה לתנור, נכסה בניר כסף ונאפה 35 דקות.
    נסיר את ניר הכסף ובעזרת כף נרטיב בנוזלים את העוף ותפוחי האדמה.
  • נמשיך לאפות עוד כ- 35 דקות או עד שהעוף ותפוחי האדמה מבושלים ו”שזופים”. נגיש חם.