עוף בתנור עם תפוחי אדמה במשרה תפוזים ותבלינים
מגש של עונג ביתי, חמים ומנחם עם עוף רך ברוטב מיץ תפוזים קלאסי עסיסי. אורז לבן, פירה או קוסקוס - ואתם מסודרים.
רות אוליבר סירים משביעים
זמן הכנה
עד שעה
כמות
6-8 מנות
מצרכים:
8 חלקי עוף (ירכיים או שוקיים)
10 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחצויים לאורכם
למשרה:
1 כוס מיץ סחוט תפוזים קלאסי פריגת
1 כף פפריקה
1 כפית זרעי כוסברה טחון
1/4 כוס סויה
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס סילאן
4 שיני שום קצוצות
3 גבעולי טימין
מלח
פלפל שחור גרוס
-
null
- נחמם תנור ל- 180 מעלות.
-
נערבב את חומרי המשרה בקערה גדולה.
נוסף את חלקי העוף ותפוחי האדמה, נערבב היטב. -
נעביר לתבנית מלבנית מתאימה לתנור, נכסה בניר כסף ונאפה 35 דקות.
נסיר את ניר הכסף ובעזרת כף נרטיב בנוזלים את העוף ותפוחי האדמה. - נמשיך לאפות עוד כ- 35 דקות או עד שהעוף ותפוחי האדמה מבושלים ו”שזופים”. נגיש חם.