“נו באמת,איזה קינוח יצירתי כבר אפשר להכין מפירות? ”[שאתם לא מאמינים]
פירות, הם חברים טובים.
גם טעימים, גם קלים להכנה וגם כל כך סבלניים: משתלבים מעולה בכל מנה, ובכל טכניקת הכנה.
ועם מתיקות עדינה ושפע של טעמים, כמעט שאין גבול למה שאפשר להכין עם פירות.
אספנו את הרעיונות הכי כיפיים לקינוחי פירות, שאפשר להכין כל השנה ומתאימים לכל סוג של אירוע עם דגש אחד חשוב: זה חייב להיות קל להכנה.
מוכנים?
בואו נתחיל.
1. יצירת פירות אקזוטית פרי מכחולכם הפרטי
יפה, הא? וכמה קל, תודו!
קלמנטינות, בננות, קיווי, דובדבנים ואננס יכולים להתחלף בקלות עם תפוזים, אגסים, פירות יער, ענבים וכל מה שהצלחתם למצוא במקרר.
הגישו על גבי צלחת הגשה גדולה, אבל הכי חמוד? גרסאות קטנות ומתוקות לכל סועד.
2. כשהפרי הוא קערת ההגשה
כאן הפירות עצמם הופכים לקעריות הגשה סופר מרשימות, בקלות.
מה עושים?
נבחר את התפוזים הכי יפים על המדף, ונגיע איתם הביתה.
נרוקן בכף את תכולת התפוז (נראה קשה יותר מאשר באמת), ונוריד מעט מבסיסו, כדי לייצבו על המשטח.
נתארגן על מתכון טוב (וקל) להכנת כל סוג של מסה מתוקה להגשה (פודינג, גלידה, קרמים סמיכים שונים), נכין ונצנן, ורק אז נמזוג אותה לקעריות התפוז.
נקשט: פירות יער זעירים, עלי נענע, קצפת, נטיפי שוקולד או חמאת בוטנים, שבבי אגוזים, פקאנים מסוכרים ומה לא.
ונזלול!
3. ראו הוזהרתם, אתגר: פירות סושי. או סושי מפירות. (יאפ. שמעתם נכון.)
טוב, מודים שמדובר בקומבינציה מעט מוזרה – שלא לומר הזויה – של קינוח מפירות, אבל מי שיש בליבו אומץ (וגם אורז סושי איכותי במזווה), הולך להרוויח בענק.
במה הדבר דומה? כן, יש כאן אורז לסושי, וכן – הוא משובץ עם פירות.
במה הדבר שונה? בכל היתר, למעשה.
האצות מתחלפות בנייר נצמד (לשם פעולת הגלגול – לא למטרת אכילה), ואת מקלות הגזר או הדגים – מחליפים מקלוני פירות. הג’ינג’ר הוא פיסות דקיקות של פרי רך (מנגו, אבטיח או מלון, למשל), וקערת הסויה או המיונז היא בעצם מחיות פרי טעימות.
הרשת מלאה מתכונים מעולים, אבל בואו נראה אתכם מנסים!
* אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה.