קערת סמוד'י רימון ותוספות
מה זה סמוד'י, אתם שואלים? זה כל מה שכתוב כאן למטה, טחון ביחד לכלל שלמות.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים
                זמן הכנה
                10 דקות
            
        
        
            
                כמות
                2 מנות
            
        
    מצרכים:
לויניגרט:
1/4 כוס 100% מיץ רימונים טבעי של פריגת
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
שן שום, כתושה
כפית גדושה חרדל
מלח לפי הטעם
לסלט:
1 כוס בורגול דק (ג’ריש)
2 חתיכות של חזה עוף (מפרפר אחד, מחולק לשניים)
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל אדום
2 קישואים קטנים (עדיף זוקיני בצבע ירוק כהה)
1/4 כוס גרעיני חמנייה
חופן קטן של כוסברה
מלח גס להגשה
- 
                                
null
 
- נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הויניגרט. נטעם, נתקן תיבול ונניח בצד.
 - נכין את הבורגול לפי הוראות היצרן.
 - נחמם מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) ונתבל את העוף בפפריקה ומלח משני צדדיו. בכדי לשמור על טיגון שווה, כדאי לעשות חתך בצד העבה של נתחי העוף.
 - נפרוס לפרוסות את הפלפל ונחתוך לעיגולים את הקישואים.
 - נוסיף כף שמן זית למחבת ונניח את נתחי העוף בצד אחד. נוסיף את הירקות למחבת בצד השני.
 - נטגן את העוף ואת הירקות כ-5 דקות ונהפוך מדי פעם.
 - במקביל להכנת העוף, נכין גם את גרעיני החמנייה: נחמם מחבת קטנה ונקלה את הגרעינים למשך כמה דקות, עד שנשמעים קולות פצפוץ עדינים. (זהירות! מדובר בהבדל דק וכמעט בלתי מורגש בין טעם נפלא, לטעם (לא טעים) של מדורה).
 - נרכיב את הסלט: נפזר על צלחת הגשה את הבורגול, נפרוס מעליו את נתחי העוף ומסביבו את הירקות. נוסיף את גרעיני החמנייה ואם רוצים – גם כוסברה קצוצה. ניצוק את הרוטב מעל כל היופי הזה, ונגיש לאנשים שאוהבים.