ארנצ'יני–כדורי אורז במלית גבינות ברוטב עגבניות טריות
ארנצ'יני עם טוויסט מיוחד. כדורי אורז מטוגנים בניחוח אננס, ממולאים בתערובת קרמית של גבינות ומטוגנים עד לכדי שלמות. אידיאלי כמנה ראשונה או כמנה עיקרית לצד סלט.
סלטים ותוספות
כמות
10 כדורים
מצרכים:
לכדורים
3 כפות חומץ (הדרים או אורז)
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס אורז עגול
1 ו-3/4 כוס משקה קל אננס צלול של פריגת
למלית
250 גרם גבינה צפתית
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
150 גרם גבינת טוב טעם
50 גרם בולגרית
2 שיני שום קצוצות
1/3 צרור עירית קצוצה
לטיגון
2 ביצים טרופות
1 כוס פנקו (פירורי לחם גסים)
שמן עמוק
רוטב להגשה
1 עגבנייה מגורדת
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
-
null
- נערבב בקערה קטנה חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים.
-
נכין את האורז: נבשל את האורז במשקה קל אננס צלול, על ידי הבאה לרתיחה, כיסוי הסיר, הנמכת הלהבה ובישול עדין למשך 20 דקות על אש קטנה.
נכבה את האש ונמתין 10 דקות. ניצוק את תערובת החומץ מעל ונערבב בתנועות קיפול את האורז.
נמתין כ 15 דקות, נערבב שוב באותה שיטה ונקרר את האורז לטמפרטורת החדר. - נכין את המילוי: נערבב את חומרי המילוי, ונגלגל כ-10 כדורים מתערובת הגבינה.
- נכין כדורי אורז: ניקח חופן אורז בגודל כדור פינג פונג, נרטיב מעט את הידיים ונשטח בכף היד למעין “פיתה” עבה, נניח במרכז כדור גבינה ונסגור מעל את האורז לכדור. באותה הצורה נכין את כל הכדורים.
-
נטגן את הארנצ’יני: נחמם שמן לטיגון, ונכין את תערובת הטיגון.
נטבול בעדינות את כדורי האורז בביצה, נעביר לפירורי הלחם, נעביר לשמן החם ונטגן כ-5 דקות, או עד הזהבה. נערבב את חומרי הרוטב, נניח בקערה ונגיש.