סלט רענן וצבעוני בוויניגרט לימון

סלט רענן וצבעוני בוויניגרט לימון

סלט כיפי, מרענן וטעים המשלב בין בטטות מקורמלות לעלעלים טריים, ומוגש עם רוטב לימוני ומשגע.

רות אוליבר שף קונדיטור סלטים ותוספות

זמן הכנה כ-15 דקות
כמות 4-6 מנות

מצרכים:

לרוטב

 

4 כפות שמן

2 כפות מים קרים

1 כף משקה לימון מרוכז קפוא

1 כפית גדושה חרדל דיז’ון

1 כפית דבש

מלח

לסלט

 

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות של 1.5 ס”מ

3 כפות שמן

1/4 כרוב אדום פרוס דק

1/4 כרוב לבן פרוס דק

1 לב חסה פרוס דק

1 צרור עלי רוקט

1 בצל אדום קטן חצוי ופרוס דק

5 גבעולי נענע העלים בלבד

עלעלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה

חופן גדול של חמוציות

  • null image
    null
  • נחמם שמן במחבת, נוסיף קוביות בטטה נקפיץ ונטגן עד שהבטטה תתקרמל ותתרכך. נעביר לצלחת ונקרר.
  • נניח בצנצנת עם מכסה הרמטי את כל מרכיבי הרוטב, נסגור וננער היטב לתערובת הומוגנית.
  • נניח בקערת ערבוב את מרכבי הסלט, נוסיף כ-1/3 מכמות הרוטב ונערבב.
  • נוסיף את קוביות הבטטה, נערבב קלות נעביר לקערת הגשה גדולה ויפה, נזלף מעל את יתרת הרוטב ונגיש מיד.