סלט רענן וצבעוני בוויניגרט לימון
סלט כיפי, מרענן וטעים המשלב בין בטטות מקורמלות לעלעלים טריים, ומוגש עם רוטב לימוני ומשגע.
רות אוליבר שף קונדיטור סלטים ותוספות
זמן הכנה
כ-15 דקות
כמות
4-6 מנות
מצרכים:
לרוטב
4 כפות שמן
2 כפות מים קרים
1 כף משקה לימון מרוכז קפוא
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון
1 כפית דבש
מלח
לסלט
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות של 1.5 ס”מ
3 כפות שמן
1/4 כרוב אדום פרוס דק
1/4 כרוב לבן פרוס דק
1 לב חסה פרוס דק
1 צרור עלי רוקט
1 בצל אדום קטן חצוי ופרוס דק
5 גבעולי נענע העלים בלבד
עלעלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה
חופן גדול של חמוציות
-
null
- נחמם שמן במחבת, נוסיף קוביות בטטה נקפיץ ונטגן עד שהבטטה תתקרמל ותתרכך. נעביר לצלחת ונקרר.
- נניח בצנצנת עם מכסה הרמטי את כל מרכיבי הרוטב, נסגור וננער היטב לתערובת הומוגנית.
- נניח בקערת ערבוב את מרכבי הסלט, נוסיף כ-1/3 מכמות הרוטב ונערבב.
- נוסיף את קוביות הבטטה, נערבב קלות נעביר לקערת הגשה גדולה ויפה, נזלף מעל את יתרת הרוטב ונגיש מיד.